Lise De Spiegeleer, provinciaal rope skip-kampioene

11-02-2015 10:29

 

Uit Wikipedia : “Rope skipping is een omstreeks 1960 ontwikkelde sport die haar oorsprong heeft in het eeuwenoude touwtjespringen. Rope Skipping is een sport die zowel individueel als in teamverband beoefend kan worden. Beoefening kan plaatsvinden in recreatief verband, als demonstratie- en als competitiesport.”

De 11 jaar jonge, sprankelende Lise werd vorig jaar provinciaal kampioene van Oost- én West-Vlaanderen. Ze was er de beste van 73 deelneemsters.

intensieve sport

Intussen hanteert Lise al vier jaar het springtouw, waarvan alleen het eerste puur recreatief. Ze traint intussen dus al drie jaar mee met de “beloften A-stroom”, temidden van jongedames die vaak één, twee of drie jaar ouder zijn als zij. Lise zit in het zesde leerjaar in basisschool De Rijdtmeersen.

Ik kan iedereen aanraden aan rope skipping te doen, omdat het een leuke, veelzijdige sport is, waarbij men elkaar moet vertrouwen,” zegt Lise.

Dat ze er heel wat voor over heeft, bewijzen haar trainingsschema van zes uren per week, verspreid over dinsdag, woensdag, zaterdag én zondag.

surf zeker eens naar de SITE en de FACEBOOKPAGINA van de Recrean Skippers, club uit Oudenaarde, waarbij Lise aangesloten is 

op dit filmpje zie je Lise in actie, net als haar vriendin Julie De Visscher.

 

Bron : www.tbrakelt.be