Leerpunt organiseert wekelijks ‘jobclub’

10-08-2015 17:21

Leefloners kunnen in het schooljaar 2015-16 op vrijdagvoormiddag terecht op het OCMW voor een vormingsaanbod van Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen. ‘Door te werken aan werkattitudes en het geven van opleidingen versterken we de positieve krachten van de deelnemers’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. ‘Het doel is de activering naar de arbeidsmarkt.’

Het OCMW van Geraardsbergen meer DAN OOIT werk maken van de activering van zijn leefloners. Om dat doel te bereiken, wordt naast de goed werkende Cel Tewerkstelling van het OCMW ook Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen ingeschakeld.

Elke vrijdagvoormiddag cursus
De OCMW-raad van 15 juli keurde de planning goed van een bijkomend vormingsaanbod dat Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen in het schooljaar 2015-2016 aanbiedt. Die organisatie geeft elke vrijdagvoormiddag les aan een aantal maatschappelijk kwetsbare groepen van het OCMW.
Op het programma staat de cursus ‘Communicatie en Assertiviteit’ van 16 oktober tot 4 december. En begin 2016 zijn een cursus ‘Gezond koken & prijsbewust consumeren’ gepland, evenals een ‘Projectweek’ voor jongeren en de opvolging daarvan.

Wekelijkse Jobclub
Het zwaartepunt van de werking is de inrichting van een ‘Jobclub’ of een intensieve sollicitatietraining die voortaan wekelijks plaatsvindt in het OCMW. De deelnemers krijgen les in sollicitatietechnieken en worden getraind hoe ze een job kunnen opsporen. ‘Het voorbije jaar was dat aanbod te beperkt’, weet Larmuseau. ‘Daarom komt er een permanent aanbod, zodat de kandidaten meteen kunnen worden doorverwezen.’

Kansen op arbeidsmarkt vergroten
‘De cursussen van Leerpunt versterken als motor het talent, de positieve krachten en het groeipotentieel van de deelnemers. Daardoor vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt’, besluit voorzitter Larmuseau.