Leerlingen KA maken zelf badproducten in chemieles

25-02-2016 11:10

De vierdejaars uit de wetenschapsrichtingen leerden in de les ‘een badkamer vol chemie’ van chemieleerkracht mevr. Cornil manieren om zelf badkamerproducten te fabriceren. Via een werkbundel vol eenvoudige chemische formules vervaardigden de leerlingen hun eigen badzout, vloeibare handzeep, bruisballen, handcrème en haargel.

“Vroeger moesten we naar de gebouwen van de UGent maar tegenwoordig oefenen we onze labo- en onderzoeksvaardigheden zelf op het KA. De leerlingen houden van deze interactieve lessen en ze doen hard hun best aangezien ze de badkamerproducten ook mogen meenemen naar huis voor eigen gebruik.” vertelt initiatiefneemster mevr. Cornil. De leerlingen van 4WE/LW en EW namen ook zelf doosjes en potten mee om de verschillende materialen in op te slaan.

“Ik moet voornamelijk assisteren bij het opbergen van de handcrème. Het is niet eenvoudig om die materie in een tube te krijgen. Bij alle producten voegen we ook kleuren, geuren en conserveermiddel toe waardoor de handzeep bijvoorbeeld naar rozenwater ruikt en het badzout een aangenaam therapeutisch effect krijgt.” De leerlingen werkten in een doorschuifsysteem waardoor ze alle verschillende proeven hebben uitgetest en ook de chemische achtergrond van ieder product leerden kennen.

Bron : 9500news