Leerlingen BSO oefenen Engelse taalvaardigheid op unieke uitstap naar Canterbury

28-04-2016 11:05

Een enthousiast KA-team, bestaande uit de leerlingen van het 5de jaar ‘Kantoor’ en alle leerlingen van het zesde en zevende jaar BSO en de leerkrachten mevrn Batselier, De Clercq en Godelie en dhrn De Bruyn en Govaert, vertrok vorige week naar Canterbury. Ze gingen via Calais, waar ze een heel grondige controle van de Britse douane doormaakten, met de ferry naar Dover. Het zonnetje was van de partij en de leerlingen hadden dan ook een prachtig zicht op de “white cliffs” van Dover.

 

Aangekomen in het Verenigd Koninkrijk haalden de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Geraardsbergen hun beste Engels naar boven om een authentieke Brit te interviewen. De ervaren gids Jef gaf uitleg over de verschillen tussen Engeland en België en de cultuur en geschiedenis van de oude stad Canterbury. Na de stadswandeling  (langs de stadsmuur en kathedraal van Canterbury) kregen de leerlingen de opdracht om een fotoreportage te maken. Daar haalden de leerlingen nogmaals hun beste Engels naar boven voor een interviewopdracht. Naast taalvaardigheid leerden ze ook rekenen met de Britse pond in verscheidene winkels.

 

De meest geslaagde fotoreportage werd gemaakt door Redon Berisha en Laura De Greef (6 KA). Op de terugreis konden de leerlingen van 6 Carrosserie (Steppe Ruben- Michaël Bil en Sheridan Salmon) een interessant interview afnemen van een Brits koppel op weg naar België. Janet en Malcolm uit Cambridge waren zodanig onder de indruk van de gemoedelijkheid en taalvaardigheid van deze leerlingen dat ze dit persoonlijk kwamen vertellen aan mevr. De Clercq.