Leen Limbourg nieuwe voorzitter Jeugdraad Geraardsbergen

28-01-2016 09:23

 

Het bestuur van Jeugdraad Geraardsbergen heeft Leen Limbourg verkozen als nieuwe voorzitter. 

Zij volgt hiermee Laura Van de Ponseele op, die na 4 jaar trouwe dienst de fakkel doorgeeft. Leen draait al enkele jaren mee in de werkgroep Jeugddag en als lid van de algemene vergadering. 

Na het einde van haar carrière als leidster bij KSA Geraardsbergen, wou ze graag haar engagement binnen de Jeugdraad verder uitbreiden. Ze twijfelde dan ook niet om zich kandidaat te stellen als voorzitter en met resultaat! 

Leen heeft een topploeg achter zich, met Alexander De Raymaeker, Annelies De Raymaeker, Sarah Van den Herrewegen (foto midden), Michael Vander Linden, Alexandra De Schauwer (foto links) en Tine Platteau als mede-bestuursleden.

foto: Lisa Bilterijst

 

Direct vanuit het niets naar voorzitter, een blits-carrière, hoe voel je je daarbij?

"Ik heb al heel wat ervaring met vrijwilligerswerk. Eerst bij de jeugdbeweging, en later ook binnen de jeugdraad. Net toen ik besloot dat ik ook graag een bestuursfunctie wou opnemen, kwam de stoel van voorzitter vrij. Dat ik nog niet veel ervaring heb binnen het bestuur wordt opgevangen door de tonnen ervaring die er nu al zit, daar maak ik mij helemaal geen zorgen over. En mijn nieuwe ‘onervaren’ blik kan alleen maar verruimend werken voor de rest. Toch is het natuurlijk allemaal heel spannend!"

2016 is nog maar net van start gegaan, zijn er plannen die de jeugdraad wil realiseren?

"Het bestuur startte dit werkjaar al met een evaluatie over de werking. Samen met een hapje en een drankje op het nieuwe jaar, bogen we onze hoofden over een aantal thema’s. Hieruit werden prioriteiten gekozen waarmee we in 2016 aan de slag gaan. Allereerst willen we extra aandacht besteden aan één van onze basistaken: via adviezen aan het stadsbestuur de stem van de Geraardsbergse jeugd vertegenwoordigen. 

Ten tweede willen we ons ook inzetten voor de vele vrijwilligers die actief zijn voor kinderen en jeugd in Geraardsbergen, en bij de Jeugdraad zelf. Hen willen we op tijd en stond een pluim op hun hoed steken. 

Een derde doelstelling is het bereiken van zoveel mogelijk jongeren, zodat onze adviezen breed gedragen zijn. Als laatste verliezen we ook onze activiteiten niet uit het oog! Denk hierbij maar aan de Jeugddag, een vrijwilligersbedanking met galabal, Muurrock for Kids en het Sinterklaasfeest."

Heb je zelf interesse of een vraag voor de Jeugdraad of de nieuwe voorzitter? Aarzel dan niet en neem contact: info@jeugdraadgeraardsbergen.be