Laatste match , een succes in alle opzichten

27-06-2014 12:54

 

De burgemeester nam voor de laatste WK match maatregelen om de veiligheid van de Rode Duivel supporters te verzekeren en de alcohol gerelateerde criminaliteit en ongevallen te voorkomen. Zo mocht er geen sterke drank worden verkocht, geen drank in glazen worden geserveerd en mocht je geen glazen flessen meenemen naar het Marktplein. Deze besluiten werden mede genomen op grond van de evaluaties van de vorige matchen.

 

Deze acties hebben, net zoals onze Duivels, hun doel niet gemist!

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, zijn er tijdens deze editie geen personen opgenomen op de spoeddienst en is er bij het opruimen van de Markt nagenoeg geen glas gevonden.

 

De burgemeester wil dan ook de horeca-uitbaters bedanken voor hun begrip: “Ik besef dat één en ander niet altijd evident is en de exploitatie van een herberg, restaurant of winkel kan bemoeilijken. Maar ik moet als verantwoordelijke voor het veiligheidsbeleid soms ook “harde” beslissingen durven nemen, waarbij het algemeen belang moet primeren.”

 

Ook de inzet van de politie werd positief geëvalueerd. Zij hebben de voorbije nacht gerichte alcoholcontroles gedaan, 2 bestuurders bliezen positief. Waar er bij de vorige wk match zes verkeersongevallen zijn gemeld, zijn er deze nacht geen ongelukken gebeurd.

Er zijn enkele meldingen van vandalisme geweest. De daders worden momenteel actief opgespoord via videobeelden.

Korpschef De Landsheer: “Ook wij zijn heel tevreden over de afgelopen editie. Bij de volgende match zullen er opnieuw gerichte controles gebeuren.

 

Burgemeester De Padt: “Ook al vonden sommigen de genomen maatregelen op het eerste zicht wat overdreven, in de praktijk blijken ze hun effect te hebben gehad. De besluiten gelden ook voor de komende matchen. Hopelijk mogen er nog vele volgen…