Kunstproject Brakel 2018

14-02-2018 21:24
De Culturele Raad Brakel werd opgericht in 1973 en is de oudste gemeentelijke adviesraad van Brakel. Dit negende lustrum mag niet onopgemerkt voorbij gaan en wordt dan ook op een passende wijze gevierd met een tentoonstelling. Omdat er in Brakel heel wat creatieve mensen leven en werken moest worden uitgekeken naar een ruimte die groot genoeg is om de kunstwerken zo goed mogelijk voor te stellen. De keuze viel op de kerk van Michelbeke en het nabijgelegen aloude café Sint Sebastiaan. Het interieur van het café werd ontworpen omstreeks 1950 en is in zijn authentieke staat bewaard. Het is op zich al een bezienswaardigheid en het is enkel bij bijzondere gelegenheden open. In het aansluitend zaaltje, waar zich vroeger de bolbaan bevond, worden een aantal kunstwerken tentoon gesteld. Men kan er ook in de gezellige omgeving napraten over de tentoonstelling bij een koffie of een lekker biertje. 
In het café en in de kerk stellen dertig kunstenaars tentoon. Heel wat kunstvormen zijn aanwezig, zoals olieverfschilderijen, beeldhouwwerk en keramiek. Verrassende kunst van getalenteerde kunstenaars. 
De tentoonstelling is open op de zaterdagen 10 en 17 maart en op de zondagen 11 en 18 maart, telkens van 14 tot 19 uur. 
Op zondag 11 maart is er om 15 uur een optreden van FLOU ARTISTIQUE (piano en viool) en op zondag 18 maart treedt de VRIJE KUNSTKRING BAND op. 
De toegang is vrij en iedereen is welkom. 
(Gemeente Brakel)