Kunstige koerstruien terug in de Paddestraat

18-07-2016 10:37

Naar aanleiding van de 100ste Ronde van Vlaanderen in maart verrees in de Paddestraat, één van de smaakmakers van Vlaanderens mooiste, een kunstproject. Op een terrein naast de Paddestraat kwam een installatie met vijf wielertruitjes.

Het kunstwerk was echter geen lang leven beschoren. De kasseien van de Paddestraat waren nog niet koud van de doortocht van de Ronde en de wielertruitjes werden ontvreemd. Vandaag zijn de truitjes terug. Er werden nieuwe exemplaren gemaakt en die werden verstevigd en beveiligd. We hopen dat wielerdieven het kunstwerk in ere houden zodat wielerliefhebbers er bij hun doortocht in de legendarische Paddestraat mee van kunnen genieten,” laat Kurt De Loor, Schepen van Toerisme en Citymarketing weten.

zeven locaties 

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen besloot Toerisme Oost-Vlaanderen de Ronde te eren door op zeven locaties langs het traject een kunstproject neer te planten,” laat De Loor weten. “De Paddestraat mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. De kasseien in Velzeke brengen de koers op smaak en maken deel uit van de legende van Vlaanderens mooiste. Als Stad Zottegem waren we natuurlijk onmiddellijk bereid om mee te werken aan dit mooie project.”

5 renners 

De Loor: “Op een terrein palend aan de Paddestraat werd een installatie geplaatst met vijf replica’s van wielertruitjes aan een waslijn. Op de keerzijde kwam een korte tekst met info. De geselecteerde truitjes waren van Tom Boonen, Johan Museeuw, Claude Criquielon, Fabian Cancellara en Peter van Petegem. Enkele dagen na de plaatsing vonden vandalen het echter nodig om de wielertruitjes te ontvreemden. Vandaag werd het kunstwerk opnieuw in ere hersteld. Er werden nieuwe truitjes aangemaakt en de installatie werd verstevigd om een nieuwe diefstal te voorkomen.

Dorp van de Ronde 2017

De installatie met wielertruitjes wordt zonder meer een blikvanger voor de duizenden fietsers die jaarlijks over de kasseien van de Paddestraat dobberen. We willen ons hiermee nog maar eens op de kaart zetten als wielerstad en als kandidaat Dorp van de Ronde 2017,” laat Schepen De Loor weten.

Bron : www.tbrakelt.be