Kunstendag voor Kinderen in Brakel op zondag 17 november 2019

18-10-2019 20:54
Samen met je familie een hele dag kunst beleven? Op zondag 17 november ben je welkom in het gemeentelijk medisch-historisch museum Triverius voor de Kunstendag voor Kinderen.
Kinderen zijn samen met hun familie welkom op een van de twee activiteiten:
- ben je tussen vijf en zeven jaar oud? Dan ben je welkom tussen 10 en 12 uur
voor een leuke workshop rond het thema collage – assemblage, begeleid door kunstenares Machteld Callewaert. Met een toonmoment op het einde voor de ouders!
- ben je tussen acht en twaalf jaar oud? Dan ben je welkom in de namiddag, tussen 14 en 15.30 uur, voor een interactieve lezing gegeven door Everbekenaar Peter Slabbynck, auteur en kunstgids. Daarna volgt nog een workshop waarbij kinderen een collage maken gebaseerd op het werk van Magritte.
HANG ER EEN BORDJE NAAST EN HET IS KUNST
Everbekenaar Peter Slabbynck is niet alleen jeugdschrijver maar ook gids bij kunstexpo’s. Hij zou dus niet durven lachen met kunst, maar vindt weldat we niet alles zo serieus moeten nemen. Hij nodigt de kinderen dan ook uit om te komen kijken naar een schilderij dat er niet is. Daagt ze uit omiets te zien in monochrome vlakken. Doet hen een nieuwe titel bedenken voor een bestaand schilderij. Laat ze mee bieden tijdens een veiling… Aande hand van de verhalen over kunstwerken en artiesten uit zijn boek ‘Dat kan een aap schilderen maar kan jij ook een aap schilderen?’ laat auteur Peter Slabbynck kinderen op een originele manier naar kunst kijken.
Inschrijven kan via dit formulier: https://www.brakel.be/thuisloket/vrijetijd/ inschrijvingsformulier-kunstendag-voor-kinderen/.
Beide activiteiten zijn gratis.
Het museum bereik je door in de Kasteelstraat nummer 43 de oude school binnen te gaan. De locatie zal goed aangeduid staan op de dag zelf.
Meer informatie over de Kunstendag voor Kinderen vind je op de algemene website: https://www.kunstendagvoorkinderen.be/.
(Gemeente Brakel)