Kunstacademie Geraardsbergen bereidt zich voor op volgend schooljaar

25-06-2020 15:44
Met meer dan 2000 leerlingen is de kunstacademie een grote onderwijsactor in Geraardsbergen.
Ook wij kregen in maart te horen dat de lessen in ons historisch gebouw niet meer mochten plaatsvinden, zegt directeur Marc Van den Borre.
Onze leerkrachten zijn wel wat creativiteit gewoon, maar het enthousiasme waarmee overgeschakeld werd naar online lessen, vensterraamconcerten en thuisopdrachten werkte aanstekelijk. Filmpjes over de prestaties van de leerlingen worden massaal gevolgd via onze facebookpagina.
Het einde van een bijzonder schooljaar

We willen dit schooljaar graag zoveel mogelijk leerlingen nog graag eens over de vloer krijgen in onze kunstacademie. Sinds deze week worden door de overheid ook groepslessen toegelaten tot 20 personen (behalve voor zang, blazers en 65+).
Op deze manier kunnen leerkrachten en leerlingen het schooljaar in schoonheid en mét hun klasgroep  afsluiten. Nog een keer echt naar de academie kunnen gaan en samen kunst maken, betekent veel voor hun welbevinden. Ook kunnen de leerlingen zo zinvol de zomer overbruggen. Zo’n ontmoeting is ten slotte cruciaal voor het oriënteren van leerlingen in het aanbod van volgend schooljaar.
De laatste maanden stond vooral het leerproces van onze leerlingen centraal.  Het was  onmogelijk om groepslessen en publieke activiteiten te organiseren.  Maar toch mag deze periode geen ‘verloren’ schooljaar tot gevolg hebben.  En daar zijn de leerkrachten in geslaagd. De evaluaties zijn op een faire manier georganiseerd en iedereen kan volgend jaar zijn opleiding verderzetten.
 Onze leerlingen die volgend jaar verder studeren aan het hoger kunstonderwijs (conservatorium en balletschool)  kregen extra aandacht en les in de academie.

Uitkijken naar volgend schooljaar
Schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont kijkt met veel enthousiasme uit naar volgend schooljaar. “Er is opnieuw een mooi aanbod aan cursussen muziek, dans, woord, beeldende kunst, circus. Er is een aanbod voor kinderen vanaf 4 jaar, er zijn fijne kunstpakketten en er is veel aandacht voor het aanbod voor volwassenen.”
Het lokaal bestuur voorziet voor volgend schooljaar een korting op het inschrijvingsgeld. Ook voor de huur van een instrument zal er een verminderd tarief zijn.
Nieuw is dat je voortaan online kan inschrijven via mijnacademie.be. Voor elke leerling van vorig schooljaar staat online een vervolgtraject klaar. En nieuwe leerlingen zien de keuzes voor beginners.
Maar ook in de kunstacademie zelf helpen we je graag om je in te schrijven.
Het cursusaanbod en uurroosterboekje vind je op www.geraardsbergen.be/kunstacademie
(Schepen F. Van Trimpont)