Krakelingenarrangement biedt ideale mix voor een weekendje weg

06-02-2014 20:42

Tijdens het Krakelingenweekend van vrijdag 21 tot zondag 23 februari 2014 kan men dit jaar voor het eerst bij acht logiesuitbaters in Geraardsbergen een heerlijk Krakelingenarrangement boeken. Naast een lekker ontbijt, al dan niet een maaltijd en een facultatieve activiteit, staat het hele weekendje in teken van Krakelingen.

De logiesuitbaters zetten hun beste beentje voor om iedereen een aangenaam verblijf te bezorgen. Het startschot wordt gegeven op vrijdagavond om 19 uur in de Raadzaal van het stadhuis, waar het voltallige schepencollege klaar staat om iedereen van harte te verwelkomen in de stad.

Op zaterdag 22 februari staat een gegidste stadswandeling op het programma, om 11 of 14 uur naar keuze. Vanaf 18 uur kan de sfeerschepping 100 jaar later bijgewoond worden: in de Collegekapel wordt u ondergedompeld in de sfeer van 1914. Aansluitend volgt een concert van a-capellakoor Les Voix Perdues en Mudlines. Ook hier wordt de sfeer van ’14-’18 opgeroepen in soldatenliederen, videobeelden en duiding. Hiervoor best op voorhand een plaatsje reserveren (inkom te betalen: 10 euro).

Op zondag wordt dit unieke toparrangement afgesloten met een gratis zitje op de tribune van waarop men de historische Krakelingenstoet van kortbij kan volgen.

Voor meer info en deelnemende logiesverstrekkers:
Toeristisch infokantoor De Permanensje
054 43 72 89
toerisme@geraardsbergen.be
https://www.geraardsbergen.be