Kostjensbond schenkt kostuumpje Manneken Pis

25-09-2014 10:49

 

Op zondag 5 oktober heeft de familie De Backer een reünie in Geraardsbergen, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het familiefeest, genoemd "Kosjtensbond.'

 

Om 13.30 u. krijgt het Manneken-Pis een landbouwersplunje aangepast. De stamvader van de familie De Backer was immers landbouwer. En waarom men nu de nakomelingen 'De Kosjtens' noemt zullen wij te weten komen tijdens de onthulling op de Markt aan de fontein van Manneken-Pis

 

Toespraken worden gehouden door Olav Geerts, prince van de Broederschap en Jan De Backer, voorzitter van de Kosjtensbond.

 

Meter en peter van het plassend ventje zijn: Lutgarde en Jan De Backer.

Ontwerp en realisatie van het kostuumpje: Anne-Marie Scheirlinckx.

 

Volgende personen zullen tijdens de plechtigheid opgenomen worden in de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-pis: Tony, Wim, Lieve en jan De Backer, evenals Gustaaf De Pelseneer.

 

De kapittelleden van de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis en in het bijzonder de penningmeester Paul De Backer, tevens lid van de Kosjtensbond, ontmoeten u graag op zondag 5 oktober om 13.30 u. aan de Manneken-Pis fontein op de Markt van Geraardsbergen.