Komt Geraardsbergse kiosk terug?

03-11-2014 21:04

Zopas verscheen nummer 257 van Gerardimontium, het tweemaandelijks tijdschrift van de gelijknamige Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis. De voornaamste blikvanger in dit nummer maakt ons wegwijs in het wedervaren van de verdwenen Geraardsbergse kiosk.

Deze trieste zaak werd uitgediept door Jacques De Ro. De kiosk was het pronkstuk dat gedurende nagenoeg 75 jaar het Geraardsbergse marktplein sierde. Hij werd afgebroken in 1965 wat zorgde voor heel wat frustratie. Niet te verbazen dat hij tot en met vandaag in de geesten nog springlevend is. En met de regelmaat van een klok wordt door een of ander initiatief de aandacht levendig gehouden zoals bijvoorbeeld de ludieke actie die nog in februari op de Markt plaats vond. Het gaat met de verdwenen Geraardsbergse kiosk zoals met sommige vedetten of beroemdheden. Dood maar onsterfelijk.

Wie alles, maar dan ook alles wil vernemen over dit prachtig monument en over de ontwerper ervan, architect Benjamin De Lestré, vindt het in het tijdschrift Gerardimontium. Het is te koop in de Standaard Boekhandel en in de betere krantenwinkels.

 

Bron : 9500news