Klara zoekt academie en vindt Geraardsbergen

24-02-2016 09:04

Zaterdag 5 maart 2016 maakt KLARA een live radio- uitzending vanuit de Kunstacademie van Geraardsbergen, in kader van het project “KLARA ZKT ACADEMIE”. En de kunstacademie zet die dag haar deuren open!

“Uit 45 inzendingen werd de kunstacademie van Geraardsbergen, samen met deze van Mechelen en Hasselt, uitgekozen om KLARA te ontvangen. We zijn hier bijzonder fier op en bewijst welke plaats we stilaan innemen in de wereld van het kunstonderwijs”, zegt een fiere schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont.

De live-uitzending op zaterdag 5 maart heeft plaats van 15u tot 17u en wordt gevuld met muziek door leerlingen en interviews met leerlingen en leerkrachten over het leven in de Kunstacademie van Geraardsbergen. 

 

Ontdek de kunstacademie

Directeur Marc Van den Borre vult aan: “De Kunstacademie koppelt deze KLARA-dag aan een uitgebreid programma van concerten, open repetities en workshops opgezet voor iedereen uit Geraardsbergen, zodat bezoekers op 5 maart alle afdelingen en cursusmogelijkheden van de Kunstacademie kunnen ontdekken.”
In het programma-aanbod tussen 9u en 17u vindt iedereen wel iets interessants en leuks: er zijn samenzangmomenten voor jong en oud, percussieworkshops met olievaten, improvisatieworkshops en een schrijfworkshop voor kinderen, danslessen… Voor de rustige genieter zijn er tal van concerten en open repetities met koormuziek, solo en samenspel van instrumenten, een toneelvoorstelling en woordvoorstellingen.
Op die manier willen we elke Geraardsbergenaar even in onze kunstacademie binnen laten komen. Een cafetaria met snacks en taart wordt verzorgd door wijkcentrum De Poort.
 

Voor de workshops moet vooraf ingeschreven worden aan de balie van de Kunstacademie, maar concerten en open repetities kunnen op 5 maart doorlopend en gratis bezocht worden.

Het programma vind je op https://kunstacademie.geraardsbergen.be

Geraardsbergen kleurt KLARA op 5 maart

Schepen Fernand Van Trimpont hoopt dat elkeen op zaterdag 5 maart van 15u tot 17u afstemt op KLARA (92.0 FM). “In de winkels in het handelscentrum wordt alvast afgestemd op deze radiozender zodat hun klanten tijdens het winkelen ook muziek of interviews door stadsgenoten kunnen meepikken. 

Ook door de luidsprekers in de winkelstraten zal je KLARA kunnen beluisteren. En uiteraard zou het fijn zijn dat ook in de Geraardsbergse huiskamers op 92.0 FM wordt afgestemd die dag.”