Kerstmarkt 13 en 14 december 2014 - Vraag tot 14/11 standplaats aan

14-10-2014 20:52

 

Op zaterdag 13 en zondag 14 december 2014 organiseert het stadsbestuur, naar jaarlijkse gewoonte, een kerstmarkt op het Stationsplein.

Verenigingen, scholen, handelaars en particulieren krijgen de mogelijkheid om een chalet/standplaats te huren.

Er wordt onderverdeeld in drie categorieën:

  • caritatieve organisaties en scholengemeenschappen: gratis. Waarborg 50 euro.
  • sociaal-culturele, jeugd- en sportverenigingen: 100 euro, waarvan 30 euro standplaats en 70 euro waarborg
  • particulieren en handelaars: 200 euro waarvan 50 euro standplaats en 150 euro waarborg.

Let op: deze prijzen zijn voorlopig nog richtprijzen. De bedragen worden op 4 november voorgelegd ter goedkeuring aan de Gemeenteraad. 

 

In totaal zijn er 30 standplaatsen (10 voor elke categorie). Er wordt in het bijzonder gezocht naar standhouders die kerstartikelen aanbieden, onder andere kerstversieringen, kerststukjes, kaarsen, mutsen en (zelfgemaakte) wenskaarten.

 

Binnen elke categorie worden maximum 3 standplaatsen toegewezen voor de verkoop van al dan niet alcoholische dranken. Indien er binnen een categorie meer aanvragen dan plaatsen zijn, wordt de toewijzing via loting bepaald.

Indien een categorie niet volledig ingevuld is, dan wordt het tekort prioritair aangevuld met caritatieve organisaties en scholengemeenschappen, vervolgens met sociaal-culturele, jeugd- en sportverenigingen en tenslotte met particulieren en handelaars.

 

Het stadsbestuur zorgt voor een gezellige aankleding van het Stationsplein en stelt de chalets en standplaatsen ter beschikking. Daarnaast wordt gezorgd voor de nodige randanimatie.

 

Wie een chalet of een standplaats wil bekomen (afmetingen ongeveer 3m x 2,5 m), kan tot uiterlijk 14 november 2014 een schriftelijke aanvraag richten aan de dienst Toerisme, Vredestraat 1–3, 9500 Geraardsbergen of via mail naar toerisme@geraardsbergen.

Vermeld voor welke categorie u de aanvraag doet en welke artikels u wil aanbieden.

 

Info: Dienst Toerisme, 054 43 72 88 of 85