Ken Van Cauwenberghe haalde zijn tweede Dan Karate

05-08-2015 10:17

Op 10 mei van dit jaar behaalde Ken, uit Sint-Maria-Oudenhove, deze graad. Nadat een leerling de zwarte band heeft behaald, kan de graad enkel omhoog gaan via de Dan-graad. De zwarte band is, zoals velen wél zullen weten, de “hoogste” kleur, na wit, geel, oranje, groen, blauw en bruin.

Ken : “Hiervoor heb ik eerst, gedurende twee jaar na het behalen van mijn eerstee Dan, variërende stages moeten volgen en hard trainen zodat alle drie de onderdelen van karate perfect stonden. Tevens moet de conditie ook scherp staan want het is een heel belastend examen waar heel streng beoordeeld wordt. Mijn eerste Dan heb ik behaald op 5 mei 2013.”

voor grootmoeder

Ken : “Het behalen van mijn tweede Dan heeft ook een emotionele zijde. Mijn grootmoeder is op Pasen overleden. Zij was jaren mijn stimulans om voor dingen te slagen (op school, tijdens mijn wielercarriere bij Onder Ons Parike, Karate, gewoonweg alles). Ik heb aan haar sterfbed een belofte gemaakt en die was dat ik op 10 mei 2015 in mijn eerste poging zou slagen voor mijn tweede Dan. (Voor mijn eerstee Dan was ik er voor 2 van de 3 onderdelen door en moest ik dus een half jaar later opnieuw proberen). Dat mij dat gelukt was, was gewoon fantastisch! En daarmee heb ik mijn belofte kunnen waarmaken tot groot jolijt van mijn ouders en mijzelf.”

ondanks fysieke tegenslagen

“Mijn voorbereidingen waren halfweg ook wat in het water gevallen door een heupblessure én een zware enkeldistorsie. Ik heb dus in korte tijd veel training moeten inhalen wat ik niet zou gekund hebben zonder de steun van mijn club, ouders en natuurlijk mijn grootmoeder en mijn vriendin Augke Roelandt”, besluit een terecht trotse en tegelijk dankbare Ken.

Bron : www.tbrakelt.be