KA investeerde in het milieuvriendelijk maken van zijn schilderafdeling

27-01-2016 11:07

 

Het KA Geraardsbergen heeft geïnvesteerd in twee scheidingsinstallaties zodat de afdeling ‘Schilderen en decoratie’ op een milieuvriendelijke manier hun gebruikte verfborstels en -rollen kan reinigen.

De afwasbakken met verzinkbak filteren het afvalwater in verfvlokken (afval) en dood water (dat men naar het riool mag sturen). Leerkracht en beroepsschilder D. Guldemont verklaart: “Heel wat mensen weten niet dat zelfs particulieren geen verf in het riool mogen gieten. De milieuwetgeving met betrekking tot de bescherming van de waterwegen bepaalt dat schildersbedrijven hun afvalwater moeten zuiveren. Met deze  ‘Storch colorfree’ kocht onze school het beste materiaal dat er op de markt beschikbaar is en hierdoor moet onze school toch zeker 25 jaar milieuvriendelijk afvalwater kunnen produceren.”

Aangezien het KA vanaf volgend jaar ook in de derde graad de richting ‘Schilderen en decoratie’ aanbiedt, werd er ook een tweede exemplaar aangekocht. De machine bezit zelf een ‘Turbowasher’, een soort hogedrukreiniger, die de verfrollen feilloos zuivert en ze ook meteen droogt.

Het Atheneum zet hiermee sterk in op een duurzaam milieubeleid want het verfafval wordt naar het containerpark gebracht terwijl het water, na zuivering door de waterzuiveringsstations, terug kan gerecycleerd worden. De leerlingen van 3SD willen later heel graag schilder worden en zijn zich bewust van het belang van een goed milieubeleid. Axel De Pauw (3SD) bevestigt: “Ik ben een grote dierenvriend en ik vind het dan ook heel belangrijk dat onze school deze milieubewuste inspanningen doet.”

Bron : 9500news