KA Geraardsbergen zet talenten in de kijker tijdens jaarlijkse opendeuravond

17-04-2016 10:36

Op vrijdag zette het KA Geraardsbergen haar deuren opnieuw open voor alle geïnteresseerden. Directeur Nico Van Coster en zijn team ontvingen met open armen toekomstige en huidige leerlingen samen met hun ouders en grootouders, maar ook sympathisanten en oud-leerlingen en -leerkrachten.

Opnieuw had de school heel wat in petto: de leerlingen van de afdeling verzorging bouwden een robotklas uit om de allerkleinsten die langs kwamen te animeren. Ook  heel wat kwaliteitsvolle eindwerkenvan de leerlingen van de derde graad TSO en BSO werden voorgesteld. Een volautomatische kliefmachine, domotica, broeikassen, een bigfoot en gerestaureerde oldtimers zijn slechts een aantal voorbeelden van wat er te zien was.

Wie interesse had in het volgen van een ASO-richting, kreeg een beeld van de vakken tijdens de open lessen. In de laboratoria werden door de leerlingen een aantal demonstraties gegeven. Dit jaar stond de opleiding Latijn in kijker. Leerlingen getuigden over de voordelen van het vak en vertelden enthousiast over hun eindwerken en over de projecten die ze tijdens het jaar hebben gedaan.

Het KA pakte ook weer uit met de twee se-n-se opleidingen: PPT en Maatschappelijke Veiligheid. De leerlingen van PPT gaven een heftruckdemonstratie geven, de leerlingen van Maatschappelijke Veiligheid werkten rond onder andere bewaking, politie en brandweer.

Hoogtepunten van deze opendeuravond werd echter de vernieuwde richting ‘Schilder- en decoratiewerken’  die vanaf september 2016 wordt ingedeeld in de opleidingen ‘Graphics, Arts and Publicity (GAP)’ en ‘Schilderwerk en totaalinrichting’, net als het artistieke project ‘De kelders van Lucifer’ waarbij leerlingen aan de hand van artistieke projecten hun visie gaven rond het thema hoofdzonden.”

Leerlingen van de lagere scholen die tijdens het schooljaar een workshop volgden aan de ‘Techniekacademie’ konden tijdens de opendeuravond hun diploma in ontvangst komen nemen en tegelijkertijd nog een workshop T-shirts bedrukken volgen.

Bron : 9500news