KA Geraardsbergen zet talenten in de kijker tijdens jaarlijkse opendeuravond

06-04-2016 11:00

Op vrijdag 15 april 2016 zet het KA Geraardsbergen van 17.00 tot 21.00 haar deuren opnieuw open voor alle geïnteresseerden. Directeur Nico Van Coster en zijn team ontvangen met open armen toekomstige en huidige leerlingen samen met hun ouders en grootouders, maar ook sympathisanten en oud-leerlingen en -leerkrachten zijn van harte welkom om van de sfeer te proeven.

“Onze opendeuravond vorig jaar was een groot succes, we hebben dus niet getwijfeld om dezelfde formule ook dit jaar aan te houden. Opnieuw hebben we heel wat in petto: de leerlingen van de afdeling verzorging zullen een robotklas uitbouwen om de allerkleinsten die langs komen te animeren. Ook kunnen we heel wat kwaliteitsvolle eindwerken voorstellen van de leerlingen van de derde graad TSO en BSO. Een volautomatische kliefmachine, domotica, broeikassen, een bigfoot en gerestaureerde oldtimers zijn slechts een aantal voorbeelden.” licht directeur Van Coster toe.

Wie interesse heeft in het volgen van een ASO-richting, krijgt een beeld van de vakken tijdens de open lessen die doorgaan voor bijvoorbeeld Engels, wiskunde, gedragswetenschappen en economie. In de laboratoria worden door de leerlingen een aantal demonstraties gegeven. Dit jaar staat de opleiding Latijn in kijker. Leerlingen getuigen over de voordelen van het vak en vertellen enthousiast over hun eindwerken en over de projecten die ze tijdens het jaar hebben gedaan. De open les geeft ten slotte een beeld van de dagelijkse activiteiten binnen Latijn.

“We pakken ook weer uit met onze twee se-n-se opleidingen: PPT en Maatschappelijke Veiligheid. De leerlingen van PPT zullen een heftruckdemonstratie geven, de leerlingen van Maatschappelijke Veiligheid werken rond onder andere bewaking, politie en brandweer. Hoogtepunten van deze opendeuravond zal echter de vernieuwde richting ‘Schilder- en decoratiewerken’ zijn die vanaf september 2016 wordt ingedeeld in de opleidingen ‘Graphics, Arts and Publicity (GAP)’ en ‘Schilderwerk en totaalinrichting’, net als het artistieke project ‘De kelders van Lucifer’ waarbij leerlingen aan de hand van artistieke projecten hun visie geven rond het thema hoofdzonden.”

Leerlingen van de lagere scholen die tijdens het schooljaar een workshop volgden aan de ‘Techniekacademie’ kunnen tijdens de opendeuravond hun diploma in ontvangst komen nemen en tegelijkertijd nog een workshop T-shirts bedrukken volgen.

Bron : 9500news