KA Geraardsbergen promoot schildersonderwijs met Plop en Bumba

06-03-2016 21:06

Op 17 maart vereeuwigen de leerlingen van de richting ‘Schilder en Decoratie’ van het KA Geraardsbergen samen met de twaalfjarigen van BS Dender de Plopsalandfiguren Bumba, Plop en Maya de Bij op de muren van de basisschool.

Het KA Geraardsbergen neemt dit jaar deel aan de actie SOS (Samen Onze Schouders onder het schildersberoep plaatsen) van de Bouwunie schilders – decorateurs die doorgaat op 17 maart. Om het imago van het schildersonderwijs te promoten gaan de leerlingen van het KA Geraardsbergen hun liefde voor het schildersberoep doorgeven aan de kinderen van BS Dender. Samen met enkele vakmannen gaan ze een grote ‘Plopsaland-Colorwall’ maken met een ontwerptekening van de grafisch verantwoordelijke van Plopsaland.

“Klusje”

De actie wordt georganiseerd door de grootste bouwfederatie voor schilders in Vlaanderen met meer dan 1.100 aangesloten schildersbedrijven. Op 17 maart wordt deze actie gelijktijdig gehouden in alle deelnemende scholen verspreid over alle Vlaamse provincies.

De nationale peter van het project is ‘Kabouter Klus’ en ook Minister van Onderwijs Hilde Crevits ondersteunt de actie. Via deze weg wil het KA Geraardsbergen het belang van een gedegen beroepsopleiding extra in de verf zetten.

Bron : www.tbrakelt.be