Jurgen, nar van Zwalm, komt uit Brakel

20-01-2015 10:30

 

Carnaval Zwalm, dat van ‘t weekend doorgaat, heeft meer dan een gewone Brakelse connectie. De verkozen “Prins”, in Zwalm “Nar” genoemd, is immers een rasechte Brakelaar, Jurgen van den Bossche.

Op het programma :

  • nu zaterdag 24 januari … de grote carnavalstoet
  • en zondag … kindercarnaval

Hoe word je nar ?

Jurgen volgt Bart van Crombrugge op als nar van Zwalm. En daar heeft hij écht wel iets voor moeten doen, vermits er vier kandidaten waren. De jury overtuigen om voor hem te kiezen, was wat telde, net als vier opdrachten tot een goed einde brengen.

Dat probeerden uiteraard ook de andere drie kandidaten, alle drie uit Zwalm. Jurgen mag dan al in Elst wonen, hij is goed gekend en bekend in onze buurgemeente. Zo gaat hij regelmatig uit in café Ysebaert en is er ook lid van de kicker-club.

De proeven bestonden uit, om te beginnen, een voorstelling aan de jury, bestaande uit Bart van Crombrugge, het prinsencomité van Zottegem, prins carnaval Brakel Kevin Grossard en Wesley Van Pamel. Daarna zong Jurgen een liedje van Jettie Palletje met de woorden “hé knul”. Hij was trouwens de enige van de vier die echt zong.

Om te vervolgen met een bierproef waarbij drie bieren herkend moesten worden, overigens zonder succes voor Jurgen. De laatste opdracht bestond er uit om bij de 100 aanwezigen zo veel mogelijk ceinturen op te halen …

 

Bron : www.tbrakelt.be