Jonge schilderstudenten renoveren eigen schilderlokaal op het KA Geraardsbergen

15-10-2015 16:58

Het harde werk van de leerlingen van 3SD en 4SD mag, zoals dat voor toekomstige schilders gepast is, eens in de verf worden gezet. De leerlingen studeren ‘schilderen en decoratie’ en creëren in sneltempo een aangename studieomgeving voor zichzelf en voor een toekomstige generatie schilderstudenten. De jonge schilders konden dit schooljaar de intrek nemen in een nieuwe vleugel op het KA Geraardsbergen maar moesten wel zelf instaan voor de schilder- en decoratiewerken.

Ondertussen werd het voorraad magazijn uitgerust met nieuwe kasten gemaakt door de leerlingen van de studierichting hout. Daarna konden onze leerling-schilders aan de slag. Het lokaal en de kasten werden volledig geschilderd; de grondlaag werd gespoten met een nieuw warmtetoestel om nevel te voorkomen. Leerkracht Dieter Guldemont ,die uit een familie van schilders komt, spreekt over een wereld van verschil. “De derdejaars zijn momenteel volop aan het behangen en schilderen. Ze zijn extra gemotiveerd omdat we niet zomaar oefenen maar echt een lokaal afwerken en dan nog het eigen klaslokaal. We werken vakoverschrijdend want de leerlingen van de richting Elektrische Installaties kwamen hier al verlichting plaatsen en de afdeling Hout werkt de houten plafonds af."

Student Dwayne De Greef heeft een persoonlijk project gekregen en is verantwoordelijk voor de afwerking van het nieuwe leerkrachtenlokaal van de schilderleerkrachten Guldemont en Coessens. “Ik ben zeer fier op dit project want ik wil later graag schilder worden. Ik heb hier al veel bijgeleerd door de praktische oefeningen en ook in mijn vrije tijd ga ik in het weekend schilderen of behangen bij vrienden of mensen uit de buurt. Momenteel ben ik het plafond aan het opschuren en ook de muren heb ik reeds drie maal geplamuurd.”