Joggingclub Brakel speelde een voorname rol op marathon Zwalm

14-04-2015 10:02

 

Met dank aan Vic Van Weyenbergh voor onderstaand verslag en foto’s …

“Eén week na de renners, was het aan de lopers om te “genieten” van hún mooiste van Vlaanderen. Dat is dan de halve of volledige marathon doorheen de 12 deelgemeenten van Zwalm.

Ideaal loopweer bracht een 500–tal lopers aan de start, waaronder 16 JCB’ers. We verschenen met twee ploegen voor de aflossingsmarathon, drie deelnemers aan de halve marathon en één deelneemster voor de volledige marathon. Een aflossingsmarathon loopt men met maximum 6 deelnemers die respectievelijk 5, 6, 10, 5, 7 en 9 kilometer afleggen.

Daar waar de damesploeg voor de aflossingsmarathon, weliswaar aangevuld met één heer door ziekte van één teamlid, vooral liep om zichzelf te overtreffen, lagen de ambities van de herenploeg, aangevuld met één snelle dame, iets hoger en werd er stilletjes gedroomd van een podiumplaats.

Ondanks de gebruikelijke chaos bij de start en de daaropvolgende inhaalrace, werd er bij het eerste aflossingspunt toch al als derde afgelost, zodat die podiumplaats misschien wel werkelijkheid zou worden.

Tijdens de tweede beurt werden bovendien de tweede loper en de koploopster ingehaald, zodat we aan het tweede aflossingspunt met een kleine voorsprong de stok konden doorgeven.

Die voorsprong werd verder uitgediept door een snelle derde beurt tot een zevental minuten halfweg waarna we ons al wat onwennig begonnen af te vragen of we de wedstrijd dan misschien wel zouden winnen?

Dankzij sterke runs van onze drie slotlopers werd de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gegeven en mochten we ons met een eindtijd van 3 uur 11 minuten en 50 seconden de winnaars noemen van de mooiste aflossingsmarathon van Vlaanderen!

De andere JCB’ers Brechtel Wancour, Kenny Huysman en Paul Depluverez liepen een sterke halve marathon op het glooiende parcours terwijl Inge Brinkman de volle 42 kilometer en 195 meter door het heuvelachtige Zwalm heeft afgelegd. Hoedje af voor alle vier! Angelique Denys sprong ondertussen nog in de bres voor een bevriend aflossingsteam van de buurmeisjes van Zottegem Atletiek – het enige team met enkel dames trouwens.

Tot slot mogen we de prestatie van ons eigen damesteam (met één heer) niet vergeten in de verf te zetten. De 42 kilometer werd afgehaspeld met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 10 per uur!”

Ik hoef jullie niet te vertellen dat zoiets in de Vlaamse Ardennen als “goe bezig” mag omschreven worden!

“Mocht je na het lezen van dit verslag ook zin krijgen om te lopen, kom dan aanstaande zondag zeker en vast uw licht eens opsteken bij de start-to-run van Joggingclub Brakel (Sporthal De Rijdt om 9 uur 45).
Misschien schuilt er wel een loper in jou?”

  • JCB 1 was Guy Ardyns, Vic Van Weyenbergh, John Schotsaert, Kim Van Calster, Anneleen De Bock en Peter Rogge.
  • JCB 2 was Maaike De Cock, Els De Backer, Veerle De Prijck, Kurt Van Achter, Anemoon Spitaels en Ann Van Bockstael.

Bron : www.tbrakelt.be