Jimmy Carnier – kunstenaar, leraar Beeldende Kunsten aan de Kunstacademie – stelt schilderwerken tentoon in de bibliotheek

25-02-2015 20:58

 

Jimmy groeide op in Gemeldorp, een gehuchtje van Deftinge. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door wat zijn vader als amateurkunstenaar creëerde. Hij zette dan ook zijn eerste stappen in de kunstwereld in navolging van zijn vader. Later studeerde hij aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, Campus Sint-Lucas te Gent. Hij werd er Meester in de beeldende kunst, grafische – en reclamevormgeving (optie illustratie) en leraar kunstonderwijs.

Jimmy is 6 jaar actief lid geweest van kunstkring Parnassos in Lierde. In 2003 werd hij leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs aan de Academie van Geraardsbergen, meer bepaald voor de cursussen model en portrettekenen. Momenteel geeft hij daar nog steeds les in Beeldende Kunsten, met name tekenen en schilderen. En dat aan alle leeftijdsgroepen, alsook aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

De tentoongestelde werken zijn vooral tot stand gekomen in de periode rond 2003. De werken getuigen van, en zijn ontstaan uit, een fascinatie voor de menselijke figuur die Jimmy koestert. Ze vormen slechts stukjes van een traject dat Jimmy bewandelt binnen zijn oeuvre.

Daarnaast zijn er enkele recente werken, alsook tekenwerk uit zijn studententijd, daterend van 1994 aan het Sint-Lucas.

Op verzoek, en uit passie voor de beeldende kunsten, ontwerpt en maakt hij ook decors, interieurs, airbrush werk, illustraties, tekeningen, schilderijen,  drukwerk (waaronder affiches, bedrijfslogo’s, geboorte- en huwelijksaankondigingen). Hij maakt portretten, landschappen en ook drie-dimensioneel werk in alle technieken en stijlen. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot eind februari tijdens de openingsuren van de Bib.

 

Bron : 9500news