JH De Ressort schenkt € 1000 aan De Kleppe

30-01-2015 17:28

 

Het Geraardsbergse jeugdhuis organiseerden in de week van Music For Life een activiteit voor het goede doel. Op 19 december namen plaatselijke beginnende bands het tegen elkaar op tijdens de Battle of The Bands. De winnende band ‘The Afro Belgians’ won een opname in de studio. Aansluitend ging de fuif ‘Jungle for Life’ door waarmee een aardig bedrag werd opgehaald.   Jaarlijks kiest het jeugdhuis een initiatief uit de regio. Dit jaar werd gekozen voor een prachtig initiatief in opbouw voor personen met een beperking, De Kleppe in Everbeek.

Vorige week werd de cheque van € 1000 overhandigd aan de vrijwilligers van De Kleppe en Robin Ronsyn, coördinator. De Kleppe werkt vanuit de overtuiging dat een deugddoende vakantie

een belangrijke voorwaarde  is voor een goede levenskwaliteit. Dit geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met financiële, fysieke, psychische of mentale beperkingen.

Het vakantiehuis is  in volle verbouwing.  Vanaf 2016 opent De Kleppe haar brede en drempelloze deuren. Zowel gezinnen als groepen zijn welkom.  Kiezen voor zorgvakanties betekent investeren in toegankelijke gebouwen, aangepaste activiteitenprogramma’s en een professionele omkadering op het domein. De Kleppe kiest dus niet alleen voor een volledig toegankelijke omgeving,  maar ook voor een uniek en toegankelijk activiteitenaanbod dat nu al wordt aangeboden in een ééndagsformule: de belevingsdag.

De werking wordt gedragen door een klein team en  ondersteund door de grote inzet van vele  vrijwilligers uit de omgeving. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder financiële steun en de vele samenwerkingen o.a. met scholen en OCMW’s.

De Kleppe is een project in opbouw en zoekt dus nog heel wat extra vrijwilligers, partners, schenkers en sponsors om het project mee vorm te geven! Zin om Kleppe vrijwilliger of partner te worden en mee te bewegen richting meer

toegankelijke en betaalbare vrijetijdsbesteding voor iedereen? Een financiële bijdrage doen? Neem een kijkje op de website, mail of bel. De Kleppe maakt graag een afspraak met u.

 

Bron : 9500news