Jeugdraad Geraardsbergen meets Jeugdhuis De Ressort

07-04-2016 21:00

Afgelopen zaterdag werden de drankjes in Jeugdhuis De Ressort door een wel heel bijzondere groep geserveerd. Het was namelijk de Stedelijke Jeugdraad die een avond achter de toog stond.

“Tijdens onze vergaderingen hier in De Spiraal, laveren wij op vrijdag vaak door een heleboel boekentassen als het After Skool is in de Ressort. Of mogen wij meegenieten van de feestmuziek die door de instuif klinkt, wanneer er iets wordt georganiseerd in het jeugdhuis. De medewerkers lopen wij hier ook vaak tegen het lijf. We vonden het dus een leuk idee om eens even in hun schoenen te gaan staan,” klinkt het bij de Jeugdraad. “Onze ploeg is de laatste maanden ook serieus vernieuwd. We hebben een nieuwe voorzitter sinds januari, Leen Limbourg, en ook een aantal nieuwe kandidaat-bestuursleden. Een avondje de toog van het jeugdhuis bemannen was dus een ideale gelegenheid om eens naar buiten te komen!”, zegt Alexandra De Schauwer, bestuurslid Jeugdraad. “In het jeugdhuis tref je een allegaartje van jongeren aan: verschillende stijlen, culturen én leeftijden. Er heerst een ontspannen sfeer en iedereen is welkom! Dat gevoel hebben we daar heel sterk ervaren. We mogen fier zijn op de Ressort!”

Van 20u tot 2u werden de drankjes door de Jeugdraad geschonken, en de muziek door hen gedraaid. Medewerkers van het jeugdhuis konden dus eens samen feest vieren, want zij moesten zich nergens zorgen om maken. Als bedankje staken er enkelen van hen nog wel een handje toe bij de opkuis. ‘En dat werd ten zeerste geapprecieerd!’

Ook schepen van jeugd, Fernand Van Trimpont, was aanwezig. “Dit is een heel mooi initiatief van de Jeugdraad. Deze dynamische ploeg wil uitdrukkelijk het aanspreekpunt zijn voor alles wat jeugdbeleid betreft in Geraardsbergen. Op die manier kunnen we een jeugdbeleid voeren dat sterk aansluit met de leefwereld van onze jongeren.”

De foto’s van deze avond zijn alvast te bewonderen op de Facebook en Instagram van de Giesbaargse Jeugd.