Jeugdraad Brakel zoekt nieuw logo

26-02-2016 15:59

De jeugdraad van Brakel is op zoek naar een nieuw logo. Daarvoor doet het een beroep op de Brakelse jeugd. Zij kunnen tot donderdag 31 maart 2016 een nieuw logo bedenken. Om hen daarin te ondersteunen, biedt de jeugdraad in samenwerking met De Sierk een workshop logo-ontwerpen aan. Deze zal doorgaan in jeugdhuis Alfa op zaterdag 5 maart 2016 van 13 tot 17 uur. Benjamin Pattin, een ervaren ontwerper, zal de workshop begeleiden.

Het bestuur van de jeugdraad duidt het belang van hun nieuwe logo. Een goed logo is van een ongelofelijk groot belang voor hen. Het geeft vaak het eerste beeld van een organisatie. Daarom willen ze een logo dat jongeren aanspreekt. Jongeren moeten zich kunnen identificeren met het logo. Dat was volgens het bestuur niet langer het geval met het huidige logo.

Omdat de jeugdraad veel belang hecht aan de inspraak van jongeren, schrijft ze nu een wedstrijd uit. Ze roepen alle jongeren op om een passend logo te bedenken. De Logo’s kunnen doorgestuurd worden naar Kimberley Vanlierde via kimberley.Vanlierde@brakel.be. De wedstrijd loopt nog tot donderdag 31 maart 2016 en de winnaar krijgt een geschenkbon van €50.

workshop logo-ontwerpen

In samenwerking met de jeugdraad zal op zaterdag 5 maart in jeugdhuis Alfa een workshop logo-ontwerpen doorgaan. Dat doen ze om alle jongeren de kans te geven een kwalitatief logo te bedenken. Velen hebben immers geen ervaring met het ontwerpen van logo’s. Die ervaring heeft Benjamin Pattin wel. Zijn workshop is zeer inspirerend. Bovendien brengt hij een heleboel materiaal mee, waar de jongeren gratis gebruik van mogen maken. Meer info over het evenement is terug te vinden op het facebook-evenement.

jeugdraad

De jeugdraad behartigt de belangen van alle jongeren in Brakel. Het is een adviesraad waarbij een tiental jeugdverenigingen zijn aangesloten. Ook jongeren die niet aangesloten zijn bij een vereniging kunnen zich tot de jeugdraad richten. Als adviesraad brengt zij behoeften van jongeren in kaart en richt zich daarmee naar de gemeente. Daarnaast organiseert de jeugdraad elk jaar een paaseierenraap (26 maart), openluchtcinema en zorgt ze voor de lekker koffiekoeken tijdens de dag van de jeugdbewegingen.