Jeugdhuis De Ressort steekt de handen uit de mouwen voor het goede doel

22-02-2016 10:49

Op zaterdag 20 februari trokken 25 medewerkers van jeugdhuis De Ressort naar vzw De Kleppe in Everbeek. Op 28 maart opent de vzw daar het vakantiecentrum en er is nog wat werk aan de winkel.

"We zijn voor onze werken helemaal aangewezen op vrijwilligers. Met De Ressort heb ik een goede band, omdat ik negen jaar op de stedelijke jeugddienst heb gewerkt en omdat ik ook zelf in het jeugdhuis heb gewerkt", legt Robin Ronsyn, coördinator van vzw De Kleppe uit.  

"Vandaag monteren we rekken en kasten, zetten we rolstoelen in elkaar en moeten we ook heel veel poetsen", vertelt Jitse Ringoet, voorzitter van vzw De Ressort.

De medewerkers van het jeugdhuis monteerden rekken en kasten, zetten rolstoelen in elkaar en poetsten een groot deel van het vakantiecentrum. Dit deden ze met veel plezier en overgave. Nele Macharis, ondersteuner van het jeugdhuis, is heel fier op de medewerkers. “Het is super om te zien dat jongeren zich in hun vrije tijd graag willen inzetten om het goede doel te ondersteunen”, zo zegt ze.

Ook schepen van jeugd Fernand Van Trimpont kwam de medewerkers een hart onder de riem steken. “Fantastisch wat de jongeren hier presteren”, verwoordde hij het kort en bondig.