Jazz van de bovenste plank op 'Jazz Geraardsbergen'

25-08-2015 17:51

Jazz Geraardsbergen, een gemoedelijk, ongedwongen festival voor alle leeftijden én voor alle muziekliefhebbers, kiest resoluut voor kwaliteit en sfeer. Na een succesvolle kick-off vorig jaar schiet het piepjonge jazzfestival op zaterdag 29 augustus meteen stevig uit de startblokken.

 

Op de affiche alleen maar ronkende namen. Het Ghent Youth Jazz Orchestra is een jonge bigband boordevol getalenteerde jazzmusici, gegroeid uit een initiatief van Jeugd en Muziek Gent en Muziekmozaïek. Zij brengen eer aan de aloude bigbandtraditie maar gaan zeker de composities van hedendaagse componisten niet uit de weg. Het jazztrio De Looze/Machtel/Roelofs (piano/bas/sax) blaast daarna op een verfrissende en avontuurlijke manier nieuw leven in de oude jazz standards. Met het Brussels Jazz Orchestra als hoofdact haalde Jazz Geraardsbergen een jazzband van wereldformaat binnen. Zij mogen als toemaatje internationaal gerenommeerd jazztrompettist Bert Joris doen schitteren op de scene. Uitkijken dus naar een jazzfeest om duimen en vingers bij af te likken.

 

Een sfeervolle doorkijktent en extra aandacht voor mooie belichting en omkadering zorgen samen met het karaktervolle decor van het Koetshuis en de Abdijparksite voor een optimale festivalsfeer. Bovendien kan je als bezoeker kiezen voor een exquis viparrangement, waarbij je tussen de optredens door in stijl geniet van een heerlijk menu in het aanpalende Abtenhuis.

 

Tussendoor en na de optredens zorgt een live jazz dj voor de nodige beats en grooves, gegarandeerd de hele dag door jazzplezier. De toegangsprijs is bewust laag gehouden: in voorverkoop kosten tickets €12, aan de kassa €18.

 

Twee gevestigde waarden uit de internationale jazz scène, Marc Godfroid en Lode Mertens, beiden tevens geboren en getogen Geraardsbergenaars en lid van BJO, zijn fier te mogen afzakken naar hun heimat. Ze zijn het trouwens allebei roerend eens: de invloeden van Geraardsbergen zijn onmiskenbaar belangrijk geweest in hun ontwikkeling als muzikant. En er is wel degelijk sprake van synergie. Jazzmuzikanten voelen zich steeds meer thuis in de stad, getuige de vele, meestal kleinschalige privé-initiatieven. Beide muzikanten zijn dan ook opgetogen dat Geraardsbergen meteen alle registers opentrekt, en met deze topaffiche een schitterende eerste editie van Jazz Geraardsbergen tegemoet gaat.

 

Op het programma:

16u30: Ghent Youth Jazz Orchestra

18u00: trio De Looze/Machtel/Roelofs

20u00: Brussels Jazz Orchestra

21u45: BJO feat. Bert Joris

 

Info & kaarten Cultuurcentrum De Abdij, Abdijstraat 10

054/43.72.61

ccdeabdij@geraardsbergen.be