Jasper Van Hauwermeiren … provinciaal kampioen

05-01-2015 10:51

 

Het nieuwe jaar is een paar dagen jong, en Brakel mag al heel trots zijn op de eerste kampioen van ‘t jaar. En niet zomaar één keer goud, maar ook nog zilver. Ik laat de kampioen, Jasper Van Hauwermeiren, graag zelf aan het woord :

“Mijn doelen waren voor de wedstrijd heel erg duidelijk : twee mooie tijden lopen op de 60 en de 200 meter. En twee maal het podium halen. Op mijn beste afstand, de 60 meter was ik geen topfavoriet (tweede tijd van de deelnemers). Er startte namelijk een erg goeie sprinter van mijn leeftijdscategorie. Maar deze had een valse start veroorzaakt in de reeksen waardoor mijn kans op winst natuurlijk toenam. Na de reeksen had ik gedeeld de beste tijd gelopen (7 seconden 23 honderdsten). Ik geloofde in mijn eigen kunnen en wist dat er nog meer inzat voor de finale van de 60 meter. Na een naar mijn kunnen trage reactiestart maar goede eerste passen, liep ik hier al van bij het begin op kop en deze positie heb ik dan ook niet meer uit handen gegeven : ik won de finale in 7 sconden 17 honderdsten. Meteen ook goed voor een nieuw persoonlijk record en de Oostvlaamse titel in mijn leeftijdscategorie (dit voor de derde opeenvolgende keer op deze afstand).

Voor de 200 meter wist ik niet goed wat te verwacht omdat dit niet mijn beste nummer is. Ik trad aan in de tweede snelste reeks, die ik na een erg spannende wedstrijd won in een tijd van 23 seconden 21 honderdsten wat ook hier een nieuw indoor record betekende. In de snelste reeks liep er namelijk nog 1 iemand rapper dan ik (23 seconden 15 honderdsten) waardoor ik hier tweede werd in Oost-Vlaanderen.”

 

Bron : www.tbrakelt.be