Infovergadering over de herinrichting van de doortocht op de Astridlaan (N42)

12-12-2015 10:40

 

Woensdag vond in zaal ‘De Reep’ een infovergadering plaats voor de dorpsraden van Nederboelare, Goeferdinge, Overboelare, Schendelbeke, Zarlardinge en de stedelijke handelsraad over de herinrichting van de doortocht op de Astridlaan (N42).

Het ontwerpbureau Grondmij en het Agentschap van Wegen en Verkeer waren aanwezig om de presentatie te verzorgen. Doordat het project nog in een voorlopige fase zit, was het moment perfect gekozen om het project een eerste keer af te toetsen bij de inwoners, hierbij vertegenwoordigd door de dorpsraden en het stedelijk handelscentrum.

De leden van de verschillende raden lieten zich niet onbetuigd en gaven enkele reacties die door het studiebureau en het Agentschap van Wegen en Verkeer zullen meegenomen worden in hun verdere opmaak van dit project. “De pluim op de hoed kan op die van de dorpsraden en het stedelijk handelscentrum gestoken worden, die ons in een gemeenschappelijk schrijven vroegen om inzage te krijgen in dit project”, aldus burgemeester Guido De Padt.

Schepen Erwin Franceus gaf de toelichting vanuit de stad, die ondanks betrokken partij, geen uitvoerende partner is in dit project: “De Astridlaan is een gewestweg en het voornaamste wat we daarbij kunnen doen als bestuur is ervoor waken dat de veiligheid van alle weggebruikers voorop staat bij de uitvoering van dit project. Op mijn expliciete vraag is het Agentschap ook overgegaan tot het gescheiden houden van de voet- en fietspaden.”

“Dit project zal in een latere fase zeker nog voorgelegd worden aan de ganse bevolking”, aldus participatieambtenaar Steff De Vos, “maar het zal zeker nog enkele jaren duren voor tot de uitvoering ervan zal overgegaan worden.”

Ondertussen hebben de dorpsraden ervoor gezorgd dat het Agentschap van Wegen en Verkeer wel op de hoogte is van de dringende aanpassingen voor de zwakke weggebruiker aan de Astridlaan en dat die niet kunnen wachten tot de aanvang van dit project.

Bron : 9500news