Infoavond sanering stookolietank Geraardsbergen op 25/4

25-04-2016 12:38

Veel gezinnen schakelen over van stookolie naar aardgas.

Volgens de milieuwetgeving moet je buiten gebruik gestelde stookolietanks leegmaken, reinigen en verwijderen. Ze kunnen immers lekken en zo de bodem en het grondwater ernstig vervuilen. In sommige gevallen beslist een tanktechnicus om de tank enkel te reinigen en op te vullen. Geraardsbergen organiseert samen met Lierde, Ninove en SOLVA een groepsaankoop tanksanering: de tankslag.

 

De tankslag is een collectieve sanering van stookolietanks. Door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen, zijn de saneringen goedkoper. Begin februari en maart kon je naar de eerste informatieavond. Daarna heeft een werkgroep van een gemeentelijke afgevaardigde en geïnteresseerde inwoners een firma geselecteerd. Ze kozen voor de firma met de beste voorwaarden, prijs en kwaliteit voor een zo breed mogelijke doelgroep.

 

Op maandag 25 april 19.30 uur geeft de aangestelde firma meer uitleg over de concrete aanpak en voorwaarden van het tankslagproject. Daarna beslis je of je ingaat op het aanbod. Tot slot zal de firma een individueel contract met de geïnteresseerde inwoners afsluiten en de tank verwijderen of opvullen. Daarna bezorgt de firma de vereiste attesten van buitengebruikstelling van de tank

 

Maandag 25 april om 19.30 uur in de Parketzaal van De Spiraal, Zakkaai, 9500 Geraardsbergen