Impuls van € 200.000 voor toeristische logies in Oost-Vlaanderen

17-07-2018 10:25
Minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in Oost-Vlaanderen. In totaal gaat er 209.801  naar 10 Oost-Vlaamse logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen. “Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt minister Weyts. “Daarom geven we de logiesuitbaters een steuntje in de rug. Door te investeren in familievriendelijke logies en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”
Minister van Toerisme Ben Weyts wil Oost-Vlaanderen verder uitbouwen tot een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen kan genieten van een prettige vakantie. Om het logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts wil die investeringen een extra impuls geven. In Oost-Vlaanderen gaat er € 209.801 naar 10 logies.
Weyts zet sterk in op kind- en familievriendelijke logiesinfrastructuur. Oost-Vlaanderen moet verder uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel aanbieden op maat van jongeren, kunnen daarbij helpen. Zo investeert Weyts in een speeltuin voor Logies Het Leeuwenhof (de Ceder) in Drongen, speeltoestellen in Camping Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en een petanquepiste in Verblijfpark Donkmeer in Berlare. “Met gerichte investeringen kunnen we voor families echt een verschil maken”, zegt Weyts.
Er komt ook een steuntje in de rug voor investeringen in camperplaatsen en de bijhorende voorzieningen. Zo geeft Weyts financiële steun voor de aanleg van 47 camperplaatsen in Kampeerverblijfpark Cantelaer in Zwalm.
Weyts investeert ook in inclusieve logies, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo is er financiële steun voor zorghulpmiddelen (zoals douchestoelen) in Vakantiecentrum De Kleppe in Brakel en een toegankelijke basisketen in het Van Der Valk Hotel in Beveren-Waas. Weyts: “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet op vakantie kunnen gaan in eigen land”.
Logiesuitbaters kunnen begin 2019 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.
(BW)