Impuls van 317.029 euro voor Oost-Vlaamse jeugdverblijven

18-07-2017 21:36

Toerisme Vlaanderen investeert 317.029 euro in 17 erkende jeugdverblijven verspreid over de hele provincie Oost-Vlaanderen. Met dit geld kunnen vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken. “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend op vakantie te gaan”, zegt Weyts. “Ook mensen met een handicap of zorgbehoefte moeten met vakantie kunnen gaan. Het vergt inspanningen en investeringen die niet onmiddellijk rendabel zijn. Net daarom komen wij tussen met financiële steun.”

Vlaams minister Weyts verlaagt met deze subsidies de vakantiedrempel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ontspanning. Hij investeert daarom 317.029 euro in Oost-Vlaamse projecten.

“Het aanbod van jeugdverblijven voor jongeren (met een beperking) is nog te beperkt in Vlaanderen”, zegt minister Weyts. “Een uitbreiding van het aanbod vergt serieuze investeringen en dat is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt. Dat is één van de dingen die we met dit beleid doen”. 

Het Moerashuis in Oudenaarde bouwt een water-kabelbaan op de Donkvijver, zodat ook jongeren met een beperking door middel van ligkussens en waterski’s op de vijver kunnen vertoeven. De kinderen kunnen van een picknick genieten op een terras met tafels die eveneens toegankelijk zijn voor rolwagens.

Jongeren 

De middelen gaan naar onder andere de modernisering van jeugdverblijven. Met dat geld kunnen uitbaters van jeugdverblijven investeren in het comfort, de toegankelijkheid, brandveiligheid en de familievriendelijkheid van hun infrastructuur. Concreet wordt het geld onder meer gebruikt voor duurzaamheidsprojecten, renovatiewerken, aanpassingen in de infrastructuur ten behoeve van mindervaliden en de zeer grondige vernieuwing van enkele kamphuizen. Toerisme Vlaanderen dekt voor onderstaande projecten tot maximum 40% van de totaal subsidieerbare kost. Zo worden de moderniseringsprojecten van De Kafhoek in Nukerke en de IJsmolenhoeve in Ronse ondersteund. 

 

In onze regio krijgen volgende vakantiehuizen subsidie :

Scoutsheem Brakel  7.696 eur

Chiroheem Korendries Geraardsbergen  3.097 eur

Diggie Jeugdverblijfcentrum  Brakel 7.144 eur

(RD)

 

In onze regio krijgen volgende vakantiehuizen subsidie :
Scoutsheem Brakel  7.696 eur
Chiroheem Korendries Geraardsbergen  3.097 eur
Diggie Jeugdverblijfcentrum  Brakel 7.144 eur