ILvA rijdt op aardgas voor afvalinzameling

06-05-2015 16:08

 

ILvA heeft 4 nieuwe afvalwagens aangekocht die op aardgas rijden. Ze worden ingezet om papier en grof huisvuil in te zamelen. Ze zijn geleverd door Scania en VDK (bovenbouw).

Vrachtwagens op aardgas zijn veel milieuvriendelijker dan wagens die op diesel rijden. Ze stoten veel minder CO2 en fijn stof uit en zijn ook stiller dan andere vrachtwagens. Bovendien is aardgas goedkoper dan diesel én beschikt ILvA over een aardgastankstation op zijn terreinen.

Milieuvriendelijk tanken is een logische stap in de reeks inspanningen die ILvA levert voor een beter leefmilieu. ILvA concentreert zich op afvalpreventie bij de burgers, maar wil ook de eigen activiteiten zo energiezuinig mogelijk uitvoeren. Een grote stap was het centraliseren van alle diensten in Erembodegem. Het centraal overslaan van het ingezamelde afval zorgt voor heel wat uitgespaarde kilometers. Ook het gemeentegrensoverschrijdend inzamelen van afval bespaart onnodig dieselverbruik.

 

ILvA koos resoluut voor een milieuvriendelijkere mobiliteit en heeft nu al 5 vrachtwagens en een bestelwagen die op aardgas rijden in zijn vloot geïntegreerd. Inmiddels zijn nog 7 andere vrachtwagens voor afvalinzameling besteld.

Op langere termijn hoopt ILvA het volledig wagenpark te vervangen door energiezuinige modellen. ILvA wil graag een voorbeeldrol spelen en tonen dat het ook in de logistieke sector mogelijk is op groene energie te rijden.