Ilse Heylendag in Judocentrum Leuven

06-10-2014 10:56

 

Judocentrum Leuven kende gisteren opnieuw een zeer geslaagde editie van de intussen beroemde Ilse Heylen dag! Meer dan 120 judoka’s, verdeeld over 2 groepen (U11 en +11 jarigen) zakten af naar de Leuvense Sportoase  om les te krijgen van hun idool, Ilse Heylen. We mochten zelfs onze Franstalige vrienden verwelkomen, zodat heel België vertegenwoordigd was.

 Van klein tot groot, van beginneling tot gevorderde, allen genoten zichtbaar van de enorme technische bagage en het lesgeverstalent van Ilse. Na een originele opwarming kregen de deelnemers zowel enkele rechtstaande als enkele grondtechnieken voorgeschoteld. Ilse sloot de training af met een gesmaakte demonstratie van haar eigen technieken. De Belgische recordhoudster van het aantal medailles op internationale toptornooien in het judo genoot zelf ook. Het doorgeven van haar kennis en ervaring blijft een doel voor na haar actieve sportcarrière. ROB TV was aanwezig om alles vast te leggen, vanaf maandagavond kan de reportage op ROB bekeken worden!

Intussen blijft Ilse hard werken om haar laatste grote doel in haar carrière te bereiken: een 4e opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen. Sinds mei 2014 is in het judo de kwalificatierace voor de OS 2016 te Rio immers gestart. Komende maandag vertrekt Ilse met coach Olivier naar Kazahkstan en Oezbekistan waar ze 2 Grand Prix zal betwisten.  Op deze Grand Prix kunnen belangrijke punten voor de OS kwalificatie behaald worden.

 

Bron : 9500news