Iedereen met de fiets naar de Buitenspeeldag

08-04-2016 10:49

Er zijn geen excuses om binnen te blijven op 13 april want de buitenspeeldag is al aan zijn achtste editie toe. De kinderzenders Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM en Studio 100 TV staken tussen 13u en 17u hun programma’s en de schermen gaan helemaal op zwart. Een duidelijk signaal om naar buiten te gaan dus! In bijna elke gemeente of stad is er die dag wel iets leuk te doen.

Zo is dat ook in Geraardsbergen. Er worden op verschillende locaties activiteiten voorzien. Zoals aan Sporthal De Veldmuis waar een echte fietsparadijs te vinden zal zijn. Breng je eigen fiets mee en test je behendigheid op de fietsparcours. Je kan er ook je fiets pimpen of gewoon in topconditie brengen in het fietsatelier. Je kan je fiets daarenboven laten registreren bij de politie. Even je eigen fiets beu? Probeer dan het Hoverboard of de Crossy uit!

Ken je Sepak Takraw al? Dit is een opkomende balsport uit Zuid-Oost Azië waarbij volleybal en voetbal gemengd worden. Op De Plage kan je dit eens uittesten. Sta je liever eens op een skateboard? Trek dan zeker de skaters van Skatepark The Hills eens aan de mouw, zij leren je graag op een board staan. Verder kan je sporten zoals Tjoekbal, voetbal en basketbal doen en zorgt Speelplein Guustje voor heel toffe en spannende activiteiten op De Plage.

Of wil je kruipen, sluipen, rollen, springen, … Dan schrijf je je best in voor de Bootcamp 4 kids. Er zal een superleuk hindernissenparcours zijn begeleid door een professionele coach. Inschrijven voor dit onderdeel is verplicht en kan via https://www.coachwim.be. Deze activiteit start om 14u30 of om 16u in de Majoor Van Lierdelaan.

Hopelijk zien we jullie allemaal massaal op één of meerdere locaties op 13 april! Kinderen worden begeleid door (groot)ouders bij de activiteiten. Verplaatsing met de fiets tussen De Veldmuis en De Plage wordt in goede banen geleid door de Fietsersbond.

Bron : 9500news