Ian Bauwens, fysica-crack van ‘t KTA

05-02-2015 11:00

 

Op 21 januari vond de eerste ronde van de fysica olympiade plaats. Deelnemers kregen daarbij vragen over onderwerpen zoals warmteleer, elektrostatica en kinematica. Onze school scoorde daarbij flink boven het Vlaamse gemiddelde met Ian Bauwens uit 6WW als uitschieter.

Ian behaalde maar liefst 80 punten en behoorde daarmee bij de allerbeste deelnemers. Op 11 februari zal hij onze school vertegenwoordigen tijdens de tweede ronde van deze prestigieuze wedstrijd. Een dikke proficiat voor deze knalprestatie!

Ians reactie

“Ik vond de fysica olympiade eigenlijk vrij tof om te maken, omdat ik heel geïnteresseerd ben in wetenschappen en wiskunde. Net daarom vind ik dat veel vragen mij wel lagen. Daarnaast gingen veel vragen over de leerstof die we zagen in de afgelopen jaren.

Qua voorbereiding hebben we samen met onze leerkracht fysica vragen opgelost van vorige fysica olympiades, wat dit alles mogelijk maakte. Ik ben van plan om volgend jaar een wetenschappelijke richting of een ingenieursrichting te kiezen, maar kijk nu vooral uit om naar de tweede ronde in Gent te gaan.”

 

Bron : www.tbrakelt.be