Huldeconcert Aimé Lombaert

01-07-2014 23:14

 

Op 30 oktober 2008 overleed Aimé Lombaert, stadsbeiaardier van Brugge, Damme, Poperinge, Deinze en Geraardsbergen op 63-jarige leeftijd.

 Aimé Lombaert was niet zonder betekenis voor Geraardsbergen, enerzijds als gewezen leraar van de Kunstacademie waar hij onder tal van initiatieven en concerten zijn schouders zette, anderzijds als stadsbeiaardier van Geraardsbergen ( 1986/2008). Dankzij Aimé groeide het toreninstrument in Geraardsbergen uit tot een volwaardige beiaard, want de hoogste klokken werden gezien hun slechte toon vervangen door nieuwe exemplaren. Nu is de Geraardsbergse beiaard een instrument dat gerust als eersterangs mag worden beschouwd. Bovendien was Aimé de man die tal van aspirant-beiaardiers, o.m. ondergetekende, enorm wist te steunen en te motiveren om te volharden in de beiaardstudie. Hij voorzag zijn collegae eveneens van 1001 partituren.

 Uit erkentelijkheid voor dit alles heeft  het Beiaardcomité Geraardsbergen voorzien in een huldeconcert voor Aimé Lombaert, ruim 5 jaar na zijn overlijden. Dit concert gaat zoals u in de bijlage kan lezen door op donderdag 17 juli 2014 om 20.00u. De tuin van ZEH Deken Hitchinson         ( Markt 34, net achter het hoogkoor van de kerk)  zal ingericht zijn als luisterplaats met weergave van de beiaardiers op scherm. Dominique Wybraeke bespeelt de beiaard solo en en quatre-mains met zijn echtgenote Els Van den Borre. (Bij regenweer wordt dit concert verschoven naar een latere datum.)

 Dit beiaardrecital waarvan het programma naar het goede voorbeeld van Aimé wordt samengesteld, wil een warme hulde zijn aan deze beiaardier van wereldformaat, aan de ‘ Ambassadeur van de beiaard’, aan een uitmuntend organisator en entertainer, aan de geduldige leermeester, aan de man die de beiaard van Geraardsbergen optimaliseerde, aan een hartelijk mens en een goede vriend.

 

Bron : 9500news