Horebekenaars mogen gebruik maken Brakels containerpark

02-07-2014 18:22

 

Op de gemeenteraad van gisteren keurde de meerderheid (VLD-Spa ), gesteund door NVA, een samenwerkingsovereenkomst goed met de gemeente Horebeke, zodat vanaf 1 augustus de inwoners van Horebeke gebruik kunnen maken van het Brakels containerpark. CD&V keurde dit dossier niet goed, stemde zelfs tegen, omdat dit voor ons terug een onvolledig dossier was en dit voor de Brakelse bevolking geen cadeau is. Kris Wattez :”Daarenboven kwam dit dossier out of the bleu, zonder voorafgaandelijk overleg met de gemeenteraadsleden, zonder consultatie van de bevolking. Want uiteindelijk betekent dit een bezwaring of zwaardere verwerkingslast van het containerpark met meer dan 10%. Wetende dat de wachtrijen nu al kunnen oplopen ( de wagens kunnen nu toch maar één voor één voorbij het registratiesysteem geraken) en er ook geen wijziging aan de infrastructuur voorzien is, vrezen we voor het ergste”. 
Dit containerpark heeft de Brakelse belastingsbetaler trouwens ook handenvol geld gekost. Wij zullen maar investeren, de lasten dragen, terwijl de andere meeprofiteert van de lusten. Gaat Horebeke wel meebetalen aan de financieringskost? Als Horebeke de status van gemeente wil behouden, dan moet ze daar ook maar de lasten bij nemen en zelf de nodige voorzieningen aanleggen.

Doordat dit akkoord nog verder moet geconcretiseerd worden, zal het belastingsreglement op restafval wel pas vanaf 01 augustus van toepassing worden.

 

Bron :  CD&V Brakel