Het Sint-Catharinacollege behaalt te Rotterdam de tweede prijs voor het Beste Juryrapport bij het literaire project De Inktaap.

18-03-2016 11:03

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Curaçao en Aruba worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben. Uit deze vier boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint. Maar ook het Juryrapport van de leerlingen wordt beoordeeld en daarop behaalde het Sint-Catharinacollege de tweede prijs.

“De uitstap naar Rotterdam vond ik een unieke ervaring aangezien ik niet vaak naar Nederland ga en ook niet vaak prijsuitreikingen bijwoon.” aldus Pauline Matthijs uit 5WeWi a.  “Ik vond het vooral zeer aangenaam de breinen achter de boeken in levende lijve te zien en hun motieven beter te leren kennen. Ik had nooit gedacht dat Adriaan Van Dis zo’n rare snuiter was! Ook het debat was erg leuk en vooral amusant. Nederlanders kunnen soms echt gekke uitspraken doen! Ik heb enorm genoten van de hele dag en het was het opstaan om 5u30 helemaal waard!”

Bron : 9500news