Het minivoetbaltalent uit Brakel en Zwalm verzameld op één podium

03-06-2014 10:19

 

‘Minivoetbal is een populaire sport in en rond de Zwalmstreek. Kern Zwalm-Brakel is dan ook veel groter dan de naam laat uitschijnen. Naast Zwalmse en Brakelse ploegen kozen ook ploegen uit Oudenaarde, Gavere, Horebeke, Lierde, en Zottegem voor onze competitie.’

Dit is de eerste zin van de website van de VMF Kern Zwalm-Brakel, die u HIER vindt. Afgelopen zaterdag werd er verzameld in de cafetaria van de Brakelse sporthal De Rijdt, waar uitbater Marc het één en ander in elkaar gestoken had …

19 ploegen, verdeeld over een A- en B-reeks

Daarvan spelen er 10 in de hoogste en 9 in de andere reeks. Als leek stond ik er van versteld hoeveel prijzen er kunnen uitgereikt worden aan het einde van het seizoen :

TOPSCORER

In de B-reeks ging de trofee naar Lorenz De Vos met niet minder dan 65 doelpunten. Zijn collega in de A-reeks scoorde er zowaar nog een dozijn meer. 77 doelpunten kroonden hem tot dé goalgetter van het afgelopen minivoetbalseizoen.

BESTE DOELMAN

Al kan er bij minivoetbal niet van een echte doelman gesproken worden, toch werd ook deze trofee in beide reeksen uitgereikt.

BESTE SPELER

In de B-reeks viel de eer te beurt aan Sven De Clercq uit Zegelsem.

KAMPIOENEN

De bekerfinale werd zaterdagavond gewonnen door de Spetsers ten koste van Cartouche. In reeks B werden de Retro’s in hun allereerste seizoen kampioen, in reeks A was de eer, met een straatlengte voorsprong, weggelegd voor Rustica.

FAIR-PLAY

Naast de puur sportieve prestaties, worden ook elk jaar de extra-sportieve verdiensten beloond. Met slechts 104 gele kaarten was het afgelopen seizoen veel ‘properderé dan het voorgaande. Dé ambitie is om het volgend jaar nòg beter te doen, door onder de 100 te zakken …

In de B-reeks werd Acapulco gehuldigd. In het hele seizoen verzamelden ze slechts 2 gele kaarten en 1 administratieve boete. De Spetsers, in de B-reeks werden enkel betrapt op één luttele gele kaart !

 

Bron : www.tbrakelt.be