Het 2pk WRD Team wint de 24u van Spa-Francorchamps voor 2pk-tjes

16-10-2014 10:36


 

Het 2pk wet dream heeft op 11,12 oktober 2014 deelgenomen aan een 24u race voor 2pk-tjes op het circuit van Spa-Francorchamps. Ze hadden zich voorgenomen om op veilig te spelen en om zo weinig mogelijk pitstops te hebben. Rijden, rijden, rijden dat gingen ze doen. Het 2pk wet dream racing team rijdt in de klasse Améliorée met wagennummer 47 en met een 2pk motor 602cc van +- 50 pk dat voor de 24u op 7800tr/min was afgesteld ( normaal 8200 tr/min ).

De testritten op zaterdagvoormiddag lieten al direct zien dat het vooral wagens  nr 88 en 31 zullen zijn die hen het vuur aan de schenen zullen leggen. Het wdr team reed +- 5sec per ronde trager dan de directe concurrentie. Ze wisten dus direct al dat het geen makkelijke klus ging worden. Maar het is een 24u race en op 24u kan er veel gebeuren.

Van bij de start was het duidelijk, wagen 88 is sneller dan de 47. Na 1uur wedstrijd begint het te regenen en wordt het circuit zeer glad en onvoorspelbaar. Glenn Van Wijmeersch is pas 1u30min aan het rijden als plots voor de 47 een hybride ( 2pk met BMW motor +- 70 pk ) begint te slippen en in alle richtingen over het circuit begint te schuiven. Glenn beslist om langs de rechter kant te passeren maar dan keert de Hybride plotseling terug in de richting van de 47 en ramt met zijn rechter achterkant het linkervoorwiel van de 47 en duwt zo de 47  tegen de autobanden.                         Verdict: motorkap op 2 plaatsen open gescheurd, linker vleugel is weg, ophanging motorkap afgebroken, linker stuurstang licht geplooid. De wagen kan op eigen kracht nog binnen rijden in de pits. Na 20 min repareren is ons Betty ( bijnaam van het nr 47 race 2pk-tje) voldoende  hersteld om met Glenn verder te racen. Door dit voorval staan zij op de 3de plaats, op 4 rondes van de 2de plaats wagen 31 en 6 rondes van wagen nr 88. Daarna is het aan Johan Huygens om op zijn beurt 2u15min te racen.

Johan rijdt volledig op safe over het spekgladde circuit. Plotseling is er voor de zoveelste keer saftycar procedure op het circuit. Na 20 min komt de takelwagen de pits binnengereden en zien we dat wagen nr 88 een zwaar ongeluk heeft gehad. De linkerkant is 30 cm ingedrukt en rechter achterwiel zit onder de wagen. Na 2u30 min is de wagen terug “rijvaardig” maar alles staat zo krom aan de wagen dat rechtdoor rijden al moeilijk is, laat staan bochten nemen.

Na Johan zijn stint is het aan Staf Mertens om 2u15min te racen. Ook Staf legt zonder problemen zijn rondjes af rijdend op safe. Om 24u neemt Glenn terug over, maar stilaan komt de mist opzetten en het wordt zelfs zo erg dat de wedstrijd  van 01u30min tot 9u30min wordt stilgelegd om dat de zichtbaarheid maar 10 meter bedraagt en dit voornamelijk tussen de Raidillon en de bocht Bruxeles.  Om 10u is de mist bijna volledig weg en krijgen de piloten terug toestemming om verder te racen. Met nog 7 uur te gaan en 3 ronden achterstand op wagen 31, bespreekt het team onderling dat ze toch van strategie zullen moeten veranderen als ze die achterstand willen wegwerken. Het team beslist om het maximum toerental van de motor 300tr/min hoger af te stellen (topsnelheid +- 8km/h hoger) en kiezen voor de aanval. Hun agressieve rijstijl en het hoger maximum motortoerental resulteren in veel betere rondetijden zodat hun achterstand wegsmelt als sneeuw voor de zon. Om 12u25min zondagmiddag halen ze voor de 3de maal de wagen 31 in, zodat het wdr team nu virtueel aan de leiding rijdt in de klasse améliorée en op 40ste plaats staat algemeen op 60 deelnemende wagens. Met nog iets minder dan 5uur te rijden gooit het 2pk wdr team nogmaals hun joker op tafel. Johan Huygens, toppiloot in het BGDC kampioenschap. Het is mooi weer, het zonnetje schijnt en de banden krijgen meer en meer grip en Johan verbetert keer op keer de besttijd van Betty op het circuit van Spa. Uiteindelijk is de beste ronde tijd gesteld op 3min en 55sec en 123hsec. Tegen dat Glenn zijn laatste stint aanvangt loopt het 2pk wdr team al 6 rondes uit op hun dichtste concurrent. Glenn doet daar dan nog eens 4 rondes bij en dat resulteert in een voorsprong van 10 rondes op de rest. Het 2pk wet dream racing team eindigt op plaats 31 overall van de 60 deelnemers.

De wagen is rondom beschadigd maar doet het nog uitstekend. Ze hebben het gehaald. De eerste plaats in de 24u van Spa – Francorchamps in de klasse Améliorée. Het 2pk wdr team schrijft geschiedenis. Dit is enkel mogelijk dankzij een goede voorbereiding en een goede samenwerking binnen het team. Samen hebben zij dit verwezenlijkt.

De samenstelling van het 2pk wet dream racing team tijdens de 24u:

Piloten           : Van Wijmeersch Glenn,  Hyugens Johan, Mertens Staf

Chefstand     : Vercleyen Werner

Fuelteam      : Mertens Stefanie, Van Wijmeersch Sven, Gryspeirt Ben

Techniekers : De Saeger Bjorn, Mertens Conan, Van Wijmeersch Eddy

Catering        : Vercleyen Elsje, Muyshond Conny

Fotograaf     : Rousseau Sylvie, Baeyens Jolien

Mascottes    : De Saeger Cedric, De Saeger Britt

 

ter info :

7de Eetfestijn is op zaterdag 25 oktober 2014 in de Parochiaalcentrum De Vierklaver    Groenstraat 1     9660   Michelbeke ( Brakel ) van 18 tot 21u30