Herdenking 30- jarig overlijden Digno Garicia

10-02-2014 22:00

De Paraguyaanse harpspeler Digno Garcia overleed in 1984 in Geraardsbergen. Zoon Diego kon dit niet ongemerkt laten voorbijgaan en organiseerde zaterdag een herdenkingsviering.
Digno Garcia was een Paraguyaanse muzikant die de wereld rondtoerde en is vooral bekend van de wereldhit Guantanamera. Garcia was verknocht aan Geraardsbergen en stichtte er met zijn echtgenote Vera een gezin.
De muzikale nalatenschap van Digno Garcia wordt nog steeds in ere gehouden door zoon Diego. Die brengt jaarlijks een ode aan zijn vader tijdens het event La Fiësta. Los Carios, de voormalige begeleidingsgroep van Digno, laat samen met binnenlandse- en buitenlandse artiesten het repertoire van Digno herleven.
Los Carios speelde ook tijdens de herdenkingsmis in de St Bartholomeuskerk verschillende nummers ter nagedachtenis van hun bandleider Digno Garcia. Ook tijdens het daaropvolgende diner in feestzaal ‘t Hemelrijck op de Oudenberg zorgde Los Carios voor de muzikale herinneringen aan Digno.
Het werd een hartverwarmend dagje waarbij vrienden en fans die aan het event deelnamen door beelden en muziek teruggevoerd werden naar de jaren 60 en 70 van vorige eeuw. Ook zoon Diego was zeer tevreden over het ganse verloop van de herdenking en kreeg vele verhalen over zijn vader te horen.