Heerlijk ge-tic-t !

18-04-2015 10:32

 

Voor mij was het een déjà-vu, dit fantastische toneelstuk van Laurent Baffie, in een regie van Roger Bolders. 

Twee jaar geleden bracht ons Elsters toneelgezelschap Elsuth al hetzelfde stuk. Ook toen was het genieten van de zes zonderlingen met hun eigen-aardige tics. Of wat te denken van :

  • een vloekende man die zijn boude uitspraken kracht bijzet met obscene gebaren
  • een cijferende idioot die geen kans kan laten voorbij gaan om zijn rekengenie te etaleren
  • een kraaknette dame die aan een heel erge vorm van smetvrees lijdt
  • een controlefreak met een obsessie voor haar geloof
  • een steeds maar weer zichzelf herhalende sympathieke jongedame
  • een lijnen vrezende en orde aanbiddende zonderling

Het hele gezelschap komt bij elkaar in de wachtzaal van een vermaard psychiater. Terwijl de goede dokter op zich laat wachten maken de zes er het beste van.

Al is dat uiteraard relatief … in ieder geval, voor het publiek leverde het een fantastisch schouwspel op. Waar we van het ene lachsalvo in het andere donderden, doordat een verwachte reactie er juist wel of niet kwam. Een uiterst genietbaar stuk, met ook nog een happy end op de koop toe …

Mieke Heyse

Nee, ik heb jammer genoeg geen tijd om naar elke toneelvoorstelling buiten Brakel te gaan. Nadat ik vorig jaar onze Brakelse juf voor het eerst aan het werk gezien had bij Toneelgroep ‘t Podium, was ik wàt blij ook dit jaar te worden uitgenodigd.

Mieke zette haar rol van door controle geobsedeerde godsdienstfanatiekeling grandioos neer. Ook mijnheer pastoor, die naast me in de tribune zat, genoot er met volle teugen van .

HIER vindt u de online stek van de toneelclub !

 

Bron : www.tbrakelt.be