Heel wat uitdagingen voor nieuw bestuur Verenigd Handelscentrum Geraardsbergen

07-02-2016 10:32

 

In ijssalon ‘t Zoete werd het nieuwe bestuur van het ‘Verenigd Handelscentrum Geraardsbergen’, met kersvers voorzitter Danny Rombaut, voorgesteld. Danny die zelf de ‘Pasta Al Dente’ zaken uitbaat roept de middenstanders op om samen te werken on de winkelbeleving in het centrum een boost te geven.

Het kersverse bestuur van het VHG ziet heel wat uitdagingen maar ook tal van opportuniteiten voor de winkels in het stadscentrum. Doordat er zich meer grote ketens langs de invalswegen vestigen is er in het handelscentrum heel wat leegstand. Toch beschikt de stad over de nodige troeven om zich hier tegen te wapenen vindt Danny. “De unieke ligging en de stadspromotie om toeristen naar Geraardsbergen te lokken vormen al een sterk kader. Als dit kader kan opgevuld worden door de creativiteit van de handelaars, aantrekkelijke winkels en trendy zaken zijn we al een stuk op de goeie weg”.

Het is nu de bedoeling van de vereniging om een maximale samenwerking tussen alle handelszaken tot stand te brengen en de handelaars die bij het Verenigd Handelscentrum zijn aangesloten uit te breiden. Het handelscentrum beperkt zich momenteel nog tot de grootste winkelstraten in het stadscentrum, waaronder de Grotestraat, Oudenaardsestraat, Lessensestraat en het Stationsplein.

De handelsvereniging wil gebruikelijke evenementen zoals ‘Hapje Tapje’, de jaarlijkse braderij en de ‘Eerste Toog'” behouden maar zal ook uitpakken met heel wat nieuwigheden.

Ook het stadsbestuur zal trachten nieuwe zuurstof in het handelscentrum te pompen. In de wil de stad het ‘Centerpro’ project met professioneel centrummanagement uitwerken.

“Er zal een centrummanager aangesteld worden die als taak heeft om een bepaalde strategie uit te werken  om  het succes van de handelszaken te verzekeren” zegt schepen van economie Veronique Fontaine. “Het zal de bedoeling zijn dat de centrummanager ons handelscentrum op een positieve manier gaat promoten en te laten zien dat Geraardsbergen een attractief aanbod aan handelszaken heeft”.

Bron : 9500news