Heel veel belangstelling voor STEM-richtingen tijdens de interactieve open dag van het Koninklijk Atheneum Geraardsbergen

28-04-2014 17:44
 
Op zaterdag vond de open dag van het KA Geraardsbergen plaats. Voor de jonge kinderen organiseerden de leerlingen van voeding-verzorging het ludieke poppenspel “Alice in Wonderland”, een heuse verkleedpartij, schminken en grimeren. Voor de oudere kinderen en voor hun ouders waren er diverse quizzen rond diverse thema’s (America, Guinness World, informatica/dactylografie, dialecten, ‘Scheire en de schepping’,…) , en heel wat uitdagingen (het beleggersspel, educatieve spelletjes over de deelnemende landen van het WK, spannende fotozoektochten, microscopie, wiskundige experimenten met het bord van Galton, het maken van haargel, en verschillende workshops).
Er was heel veel belangstelling voor de STEM-richtingen die vanaf volgend jaar aangeboden worden op het KA. In het prestigieuze nieuwe gebouwencomplex, dat op vrijdag 25 april 2014 plechtig geopend werd, wordt er vanaf september 2014 lesgegeven binnen de nieuwe STEM-modules ‘Science’ en ‘Engineering’. Het nieuwe gebouwencomplex kreeg daarom de naam ‘Techniekacademie’ mee; een plaats waar onze leerlingen hun technisch-wetenschappelijke talenten ten volle kunnen ontplooien binnen een aangepaste infrastructuur.
Op de speelplaats vonden heel wat demonstraties plaats in het kader van de Se-n-Se opleidingen ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ (brandblusoefeningen, afgerichte bewakingshonden, ontwijkingstechnieken, evacuatieoefeningen bij rooksimulatie…). Verder stond er een tolwagen opgesteld naar aanleiding van het project Slimme Mobiele Scholen waar onze school jaarlijks aan deelneemt. De Belgische defensie was eveneens aanwezig met een Aërotrim, een unieke gelegenheid om letterlijk in het midden van een gyroscoop een driedimensionale sensatie te beleven.
De werkplaatsen van het KA Geraardsbergen met de nieuwste industriële technologieën in het BSO en in het TSO-onderwijs werden opengesteld voor het grote publiek. In de overdekte speelplaats was er een bar voorzien en werd de muziek verzorgd door leerkrachten en leerlingen die deelnemen aan het Totaalspektakel op vrijdag 9 mei en op zaterdag 10 mei 2014. De directie bedankt alle externen, alle leerkrachten en leerlingen die deze open dag mee uitgebouwd hebben tot dit dynamische evenement. Voor de bezoekers was het volop genieten tijdens deze goedgevulde open dag.
 
Bron : 9500news