Héél Brakel aan den dop

22-04-2014 10:53
 
Op dinsdag 6 mei zal duidelijk worden wat vele kinderen uit bijna alle Brakelse scholen voor elkaar gebracht hebben, wat betreft het inzamelen van plastiek dopjes, ook wel eens “doppen” genoemd. Op die datum zullen alle dopjes bij elkaar gebracht worden in de hall van Incomec-Cerex, aan het begin van ons industrieterrein.
Daarom was het ook welkom dat de opgestapelde voorraden in het verzamelcentrum te Elst opgehaald werden. Zoals alle voorbije keren etaleer ik de tientallen zakken, zodat het geheel een mooie foto wordt 
 
Zaterdag werden er 94 zakken opgehaald, met gemiddeld 5.000 dopjes per zak. Eén kilo dopjes bevat dan weer een 400-tal dopjes. Per kilogram ontvangt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een geringe vergoeding van plastiek-verwerkende bedrijven. Op zich geen grote fortuinen, ware het niet, dat intussen heel Vlaanderen aan het doppen is. Wat er wél voor zorgt dat het centrum elk jaar opnieuw van de opbrengst enkele geleidehonden kan aankopen en alles bij brengen wat de trouwe viervoeter moet kennen, om zijn slechtziend of blind baasje bij te staan.
 
Om 19 uur, dinsdagavond 6 mei. Alwaar Kris en Gwenny duidelijk zullen maken wat laatstgenoemde allemaal doet voor haar baasje. En waar Ann uitleg zal geven bij het nut van de dopjesactie !