Hedborgprijs voor succesvol werkervaringstraject

02-12-2014 11:01

 

Het Voorzorgfonds K.E. Hedborg ondersteunde voor de vierde maal mensen die het voorbije jaar met succes aan de slag waren via het OCMW Geraardsbergen in een sociale tewerkstelling en die daardoor een nieuwe start in hun leven hebben genomen.

Deze vzw werd in 1957 opgericht door Karl Erik Hedborg, Zweed, burgerlijk ingenieur en voormalig directeur van Union Allumettière S.A. en tevens consul-generaal van Zweden in Brussel van 1928 tot 1962.Het fonds voorziet oorspronkelijk in financiële tussenkomsten voor oud-medewerkers van de fabriek; bijvoorbeeld voor hospitalisatie, mensen in noodsituaties. Later is er de financiële tussenkomst in sociale projecten bijgekomen.

Het voorzorgfonds Hedborg en OCMW-voorzitter David Larmuseau bekroonden dit jaar vier laureaten. Elke laureaat krijgt 350 euro als beloning voor zijn inzet. Nicolas Alfano ging via een werkervaringstraject aan de slag in het Vogelopvangcentrum van Geraardsbergen en volgde daarna stage in Pairi Daiza. Petimat Radueva stond als ‘toeleider in diversiteit’ in voor het onthaal van nieuwe inwoners in Geraardsbergen en hoopt in december voor de centrale examencommissie haar diploma secundair onderwijs te behalen. De derde laureaat is de uit Rusland afkomstige Natalia Egorova. Zij combineerde een voltijdse job in het woonzorgcentrum De Populier met een opleiding tot zorgkundige. De uit El Salvador afkomstige Nora Guevara de Andrade kon aan de slag in de stedelijke bibliotheek.

 

Bron : 9500news