Grote wijziging in het parcours van de Driedaagse De Panne-Koksijde

11-12-2015 16:44

 

De Driedaagse start op dinsdag 29 maart 2016 in De Panne (officieuze start) om via Avekapelle (officiële start) verder te rijden richting Kortemark, Ardooie, Tielt, Deinze, Kruishoutem en Oudenaarde. Vanuit Oudenaarde gaan de renners zoals ieder jaar richting Edelare, Leberg en Berendries om zo voor de eerste maal over de aankomstlijn in Zottegem te rijden.

 

Eens de aankomstlijn voorbij, gaat de rit verder naar de Berendries en Ten Bosse om van daaruit een andere richting uit te gaan dan voorgaande jaren.

 

Na samenspraak tussen kersvers voorzitter Bruno Dequeecker (KVCPS) en  Burgemeester Guido De Padt rijdt de Driedaagse De Panne-Koksijde, tijdens de 2 plaatselijke ronden van Rit 1, over “De Muur van Geraardsbergen”.

 

Na het overlijden van ons clubicoon Bernard Van de Kerckhove ging het bestuur op zoek naar een voorzitter met pit en inhoud en zo kwamen we uit bij Bruno Dequeecker, 46 jaar en hoteleigenaar. Bruno is een man met veel leiderscapaciteiten die, met zijn privé-ervaringen en enthousiasme alsook met de steun van het voltallig bestuur, onze wedstrijd naar een hoger niveau wil tillen.

 

Zo kiezen Voorzitter Bruno en koersdirecteur Jurgen Van De Walle (ex- Quick-step) tijdens de 40ste editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde voor een grote aanpassing van Rit 1. In plaats van jaarlijks Edelare, Haaghoek, Leberg, Berendries en Valkenberg verkiezen zij om 2 maal over “De Muur” te gaan en dit om de koersfanaten de mogelijkheid te geven om te kunnen genieten van de beklimming van de “Muur van Geraardsbergen” maar natuurlijk ook om te zien welke renner “De Muur” het best 2 maal verteerd.

 

Op “De Muur” organiseert Veloclub Panne Sportief ook voor het eerst het “Driedaagse café”. De Veloclub verkiest een Driedaagse café, en niet enkel en alleen een VIP tent, dit omdat koers een volkssport is en een volkssport moet toegankelijk zijn voor alle supporters. Wij, als veloclub, opteren al jaren om onze koers open en toegankelijk te houden voor de supporters maar natuurlijk moet de veiligheid van de renners gewaarborgd worden. 

 

(foto van burgemeester De Padt en Voorzitter Dequeecker)